Wat is de gemiddelde WOZ waarde in Nederland?

De afkorting WOZ betekent Waardering Onroerende Zaken. Elk jaar wordt bijgehouden wat de gemiddelde WOZ waarde is van de huizen in Nederland. Dit jaar is de gemiddelde WOZ waarde uitgekomen op 232.000 euro.

 

Daalt of stijgt de WOZ waarde?

Over het algemeen kunnen we zeggen dat sinds het begin van de crisis (2008) de gemiddelde WOZ waarde is gedaald. De huidige gemiddelde WOZ waarde is 2% lager als vorig jaar.

Waar is de gemiddelde WOZ waarde het hoogst?

De gemiddelde WOZ waarde in de provincie Utrecht is het hoogst. Hier is de gemiddelde WOZ waarde van woningen 276.00 euro. Er is 1 gemeente die er qua WOZ waarde bovenuit steekt. In de gemeente Bloemendaal is de gemiddelde WOZ waarde namelijk maarliefst 630.000 euro. Ook in Blaricum (604.000 euro) en Laren (602.000 euro) ligt de gemiddelde WOZ waarde boven de 600.000 euro.

Waar is de gemiddelde WOZ waarde het laagst?

De WOZ waarde van woningen is in de provincie Groningen het laagst. Een huis heeft hier een gemiddelde WOZ waarde van 175.000 euro. In de provincie Limburg en Gelderland daalt de gemiddelde WOZ waarde overigens het snelst.

WOZ waarde opvragen

Als je wilt weten of de WOZ van jouw huis gelijk is aan de gemiddelde WOZ waarde van de huizen in jouw omgeving dan kun je dit opvragen via http://www.cbsinuwbuurt.nl/. Op deze site kun je zien wat de gemiddelde waarde is van de huizen in jouw eigen wijk. 

Bekijk naast de gemiddelde WOZ waarde ook:
Gemiddelde hypotheek
Gemiddelde oppervlakte woning
Gemiddelde leeftijd eerste huis kopen