Hoeveel vlees eten wij gemiddeld per persoon?

In de Westerse wereld wordt naar verhouding veel vlees gegeten. De supermarkten liggen vol met vlees en het is makkelijk en goedkoop beschikbaar. Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland gemiddeld per persoon 71 kilo vlees gebruiken.

Eten we gemiddeld steeds meer of minder vlees?

Het aantal mensen dat geen vlees eet is de laatste jaren enorm toegenomen en ook het aantal mensen dat bewust minder vlees is gaan eten is toegenomen. Toch neemt de gemiddelde vleesconsumptie in Nederland niet echt snel af. Dit komt mede doordat vlees eigenlijk steeds goedkoper wordt en de mensen die wel gewoon vlees eten daarom ook steeds vaker en meer vlees gaan eten.

Welk soort vlees eten wij gemiddeld het meest?

In Nederland wordt varkensvlees het meest gegeten. Van de 71 kilo vlees die we per jaar consumeren is ongeveer 33 kilo varkensvlees, 18 kilo rundvlees en 15 kilo kippenvlees.

In welk land eten ze het meeste vlees?

Nederland staat op de 44e plek op basis van de gemiddelde vleesconsumptie. Er zijn namelijk landen waar veel meer vlees wordt gegeten dan in Nederland. Op de eerste plek staat verrassend genoeg Luxemburg. In dit land eten ze gemiddeld namelijk maar liefst 136 kilo vlees per persoon per jaar. Op de tweede plek staat Amerika. Hier wordt per jaar gemiddeld 125 kilo vlees per persoon gegeten. Het minste vlees wordt gegeten in de landen Bangladesh en India. In deze landen eten ze minder dan 4 kilo vlees per persoon per jaar.

Bekijk naast de gemiddelde vleesconsumptie ook:
Gemiddelde vetpercentage
Gemiddeld aantal calorieen per dag
Gemiddelde gewicht man
Gemiddelde gewicht vrouw