Hoeveel geven mensen gemiddeld uit aan een cadeau met Valentijnsdag?

Elk jaar is het op 14 februari Valentijnsdag. Tijdens deze dag van de liefde geven verliefde stelletjes elkaar extra aandacht. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van cadeautjes, een etentje of een liefdeskaart. Soms sturen mensen elkaar ook anoniem een liefdesverklaring. Valentijnsdag is een feestdag die vanuit Amerika is overgewaaid naar Nederland. Winkels maken hier handig gebruik van maken veel reclame voor valentijn geschenken. In Engeland werd onlangs een groot onderzoek gedaan naar hoeveel geld mensen gemiddeld uitgeven aan een cadeau voor Valentijnsdag. Daar kwam een aantal opvallende dingen uit naar voren:

  • Gemiddeld geven mensen 50 euro uit voor een cadeau tijdens Valentijnsdag
  • Mannen spenderen gemiddeld 20% meer dan vrouwen voor een cadeau
  • Mensen tussen 30 en 44 jaar geven het meeste geld uit tijdens Valentijnsdag

In Nederland doet ongeveer 25% van alle mensen 'iets' met Valentijnsdag. Het aantal mensen dat Valentijnsdag viert wordt niet zozeer groter, maar de waarde van de cadeaus stijgt wel enorm. Vroeger werden alleen kaarten of bloemen verstuurd, tegenwoordig worden bijvoorbeeld ook Ballonvaarten, en weekendjes weg cadeau gegeven aan geliefden.

Leeftijd

Het is opvallend hoeveel verschil er is tussen de uitgaven voor een cadeau en leeftijd. In het onderstaande overzicht kun je zien hoeveel mensen in een bepaalde leeftijdscategorie gemiddeld uitgeven
18- tot 29-jarigen geven gemiddeld 62 euro uit
30- tot 44-jarigen geven gemiddeld 82 euro uit
45- tot 60-jarigen geven gemiddeld 65 euro uit
60 jaar en ouder geven gemiddeld 62 euro uit

De populairste cadeaus voor Valentijnsdag

Begin februari zijn veel mensen aan hard aan het nadenken met welk origineel cadeau ze hun geliefde dit jaar weer blij kunnen maken. Want waar maak je jouw geliefde nou echt blij mee? Om je te helpen hebben we een lijst gemaakt met de 5 meest gegeven cadeau's voor hem en voor haar. Koop je 1 van deze cadeau's dan zit je altijd goed.

5 valentijnscadeaus voor haar

1. Bloemen
Okay, het is misschien niet het meest originele cadeau dat je met Valentijnsdag kunt geven, maar toch doen bloemen het altijd goed. Kies wel voor een romantisch boeket met bijvoorbeeld veel rozen.
2. Hotelovernachting
Wat is er nu romantischer dan een er samen op uit te trekken voor een hotelovernachting in je favoriete stad. En wil je haar echt verrassen vertel haar dan niet van tevoren waar je heengaat.
3. Uit eten
Valentijnsdag is voor veel restaurants een topavond. Veel stelletjes willen deze avond namelijk samen doorbrengen met een romantisch etentje. Neem je geliefde mee naar het restaurant waar jullie voor het eerst hebben gegeten. Dat zal ze gegarandeerd kunnen waarderen.
4. Parfum
Parfum blijft een van de meeste populaire cadeaus voor Valentijnsdag. Rond Valentijnsdag zijn er ook vaak speciale cadeauverpakkingen te krijgen.
5. Lingerie
Lingerie webwinkels doen rond Valentijnsdag altijd goede zaken. Veel mannen verblijden hun geliefde tijdens Valentijnsdag met uitdagende lingerie. Vergeet vooral niet om de maat van te voren goed te checken!

5 valentijnscadeaus voor hem

1. Horloge
De meeste mannen zijn gek op horloges. Als jij je geliefde wilt verrassen met een mooi horloge dan is het extra leuk als je een speciale boodschap laat graveren op de achterkant van de wijzerplaat
2. Hotelovernachting
Niet alleen vrouwen maak je blij met een romantische hotelovernachting, ook bij mannen staat dit hoog op het verlanglijstje. Neem hem bijvoorbeeld mee voor een weekend Amsterdam.
3. Whisky
Houdt jouw geliefde van een goede whisky? Dan kun je hem met Valentijnsdag zeker blij maken met een luxe whisky.
4. Geurtje
Ook mannen zijn net als veel vrouwen heel blij met een nieuw geurtje. Verras hem met zijn favoriete geurtje en je weet zeker dat je een goed Valentijnscadeau hebt gekocht.
5. Belevenis
Steeds vaker geven vrouwen een belevenis cadeau aan hun geliefde. Iets dat al jaren op hun bucket-list staat maar er nooit van is gekomen. Valentijnsdag is een perfect moment om iemand blij te maken met zo'n cadeau. Denk daarbij aan een parachutesprong, viptickets voor zijn favoriete artiest of het volgen van een masterclass.

Bekijk naast gemiddelde uitgaven Valentijnsdag ook:
Gemiddelde leeftijd eerste keer
Gemiddeld leeftijdsverschil relatie
Gemiddelde leeftijd trouwen
Gemiddelde duur huwelijk