Wat is de gemiddelde tijd dat een man klaarkomt?

Veel mannen hebben er last van. Sneller klaarkomen dan je lief is. Als je met de daad bezig bent wil je het klaarkomen vaak zo lang mogelijk uitstellen. Veelal lukt dat niet. Maar wat is eigenlijk in het echt de gemiddeld tijd dat een man klaarkomt? Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht blijkt dat mannen in Nederland gemiddeld na 5,1 minuten klaarkomen. 

Hoe snel komen mannen klaar in andere landen?

Uit het onderzoek blijkt verder de snelheid van het klaarkomen per land verschilt. In Engeland kunnen mannen het klaarkomen met 7,6 minuten het langst uitstellen, Amerikanen 7,0 minuten, Spanjaarden 5,8 minuten en Turken 3,7 minuten. Waar dit verschil aan ligt kunnen de onderzoekers niet verklaren. 

Hoe kun je te snel klaarkomen voorkomen?

 • Tip1. Oefenen
  Zorg er voor dat je je eigen lichaam leert kennen. Op een gegeven moment heb je feiloos door wanneer je gaat klaarkomen. Stop op dat moment en ga weer verder zodra dat gevoel is afgenomen.

 • Tip2. Gebruik verdovende crème
  Er zijn speciale crèmes te koop die er voor zorgen dat je eikel minder gevoelig wordt. Dit zorgt er voor dat je minder snel zult klaarkomen. Er zijn ook condooms te krijgen met deze crèmes.

 • Tip3. Denk aan iets anders
  Denk op het moment als je gaat klaarkomen aan iets heel anders. Bijvoorbeeld dat je het gras nog moet maaien. Doordat je in je hoofd met iets anders bezig bent, zul je iets minder opgewonden zijn en is het mogelijk om het klaarkomen iets uit te stellen. 

 • Tip4. Let ook op je ademhaling.
  Adem rustig en diep in en uit, dit maakt al een groot verschil voor veel mannen.

 • Tip5. Werk aan je conditie
  Mannen met een goede conditie kunnen het klaarkomen vaak net iets langer uitstellen dan mannen met een slechte conditie.

Bekijk naast de gemiddelde tijd klaarkomen ook:
Gemiddeld vreemdgaan
Gemiddelde aantal dates voor sexGemiddelde leeftijd eerste keer