Wat is de gemiddelde temperatuur in augustus in Nederland?

Augustus behoort samen met de maand juli tot onze zomermaanden. Bij een mooie zomer hebben we in augustus te maken met heerlijk hoge temperaturen. In augustus is de gemiddelde temperatuur in Nederland 17,5 graden. Daarmee is het gemiddeld net iets kouder dan in juli (0,5 graden). Omdat de temperaturen in augustus vaak zo fijn zijn is augustus ook een hele goede maand voor het bezoeken van een festival. In augustus worden er dan ook in heel Nederland festivals georganiseerd. 

 

Wat is de hoogste temperatuur in augustus ooit gemeten?

Als het hoogzomer is in Nederland dan kunnen de temperaturen in augustus soms oplopen tot tropische waarden. Sinds de weermetingen haalde de temperatuur in augustus dan ook regelmatig de +35 graden. De hoogste temperatuur in augustus gemeten was op 23 augustus 1944. Het werd toen in Warnsveld maar liefst 38,6 graden. Dit is ruim 75 jaar lang de hoogste temperatuur ooit in Nederland op een KNMI station gemeten. Ben je benieuwd wat de hoogste temperatuur is die ooit in Nederland is gemeten? Klik dan hier.  

Wat is de laagste temperatuur in augustus ooit gemeten?

De winter is in augustus ver weg. Het is dan ook eigenlijk nooit voorgekomen dat het in augustus in ons land vriest. Op 22 augustus 1973 kwam de temperatuur daar nog het dichtste bij in de buurt. In Twente werd die dag de laagste temperatuur ooit in augustus gemeten. Het werd in de nacht slechts 1,3 graden. Ben je benieuwd naar de laagste temperatuur die ooit in Nederland is gemeten. Klik dan hier

Kijk ook voor de gemiddelde temperaturen in andere maanden:
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December