Wat is de gemiddelde temperatuur in augustus in Nederland?

Augustus behoort samen met de maand juli tot onze zomermaanden. Bij een mooie zomer hebben we in augustus te maken met heerlijk hoge temperaturen. In augustus is de gemiddelde temperatuur in Nederland 17,5 graden. Daarmee is het gemiddeld net iets kouder dan in juli (0,5 graden).

 

Wat is de hoogste temperatuur in augustus ooit gemeten?

Als het hoogzomer is in Nederland dan kunnen de temperaturen in augustus soms oplopen tot tropische waarden. Sinds de weermetingen haalde de temperatuur in augustus dan ook regelmatig de +35 graden. Zo werd het op 2 augustus 2013 erg heet. De temperatuur liep in Arcen op tot 36,9 graden. Ook meer recent haalde de temperatuur in augustus een hoge temperatuur. Op 7 augustus 2018 werd het in Hupsel (in de Achterhoek) 36,6 graden. Dit was echter geen warmterecord. Op 23 augustus 1944 werd het in Warnsveld namelijk 38,6 graden. Dit is de hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten. 

Wat is de laagste temperatuur in augustus ooit gemeten?

De winter is in augustus ver weg. Het is dan ook eigenlijk nooit voorgekomen dat het in augustus in ons land vriest. Op 22 augustus 1973 kwam de temperatuur daar nog het dichtste bij in de buurt. In Twente werd die dag de laagste temperatuur ooit in augustus gemeten. Het werd in de nacht slechts 1,3 graden. Ben je benieuwd naar de laagste temperatuur die ooit in Nederland is gemeten. Klik dan hier

Kijk ook voor de gemiddelde temperaturen in andere maanden:
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December