Wat is de gemiddelde taille omtrek?

Het is het ideaalbeeld van veel mensen. Een slanke taille. Helaas is dat voor veel vrouwen en mannen niet van nature weggelegd. Vrouwen die dus een slange taille willen hebben zullen daar veel voor moeten sporten en op hun eten moeten letten.
Als je wilt weten of je een gemiddelde taille hebt geven we hieronder een overzicht van de gemiddelde omtrek van een vrouw.

 

Gemiddelde taille
De gemiddelde taille vrouw is ongeveer 76 centimeter.
De gemiddelde taille man is ongeveer 90 centimeter

Wat is een gezonde taille omtrek?

Een taille-omtrek die minder dan 80 cm bedraagt wordt over het algemeen bij vrouwen als gezond beschouwd. Dat geldt voor mannen als het minder dan 94 cm bedraagt. Als je taille omtrek tussen 80 en 88 cm (vrouwen) / 94 en 102 cm (mannen) bedraagt dan heb je verhoogd gezondheidsrisico en als je taille omtrek meer dan 88 cm (vrouwen) / 102 cm (mannen) is, dan heb je een sterk verhoogd gezondheidsrisico.

Taille meten?

Het meten van de taille is niet moeilijk. De beste manier om je taille te meten is de volgende. Pak een meetlint en met de omtrek van je buik tussen je onderste rub en de bovenkant van je heupbeen.
Denk er wel om dat je het meetlint niet te strak aantrekt.

Taille meten voor alle leeftijden?

Om te kijken of je een gezond gewicht hebt kun je ook heel goed kijken naar je gemiddelde BMI (body mass index). Voor mensen die ouders zijn dan 50 jaar geldt echter datt eeneen tailletest de meest geschikte manier is om te kijken of je geen overgewicht hebt. Over het algemeen neemt de spiermassa namelijk af als je ouder wordt en neemt het vetpercentage toe. Dit betekent dat het lichaamsgewicht bij de Body Mass Index een minder goede verhouding geeft, omdat spierweefsel zwaarder is dan vetweefsel.

Smalste taille ooit

Het record voor voor de smalste taille ooit is in handen van de Amerikaanse Cathie Jung. Zij heeft een taille van slechts 38.1 centimeter! Dit is niet natuurlijk zo gekomen. Om dit te bereiken heeft ze namelijk dag en nacht veel te strakke korsetten gedragen om dit model te krijgen.


Bekijk naast gemiddelde taille ook:
Gemiddelde BMI
Gemiddelde vetpercentage
Gemiddelde gewicht vrouw
Gemiddelde gewicht man