Wat is de gemiddelde snelheid bij het skien?

Per jaar gaan er ongeveer 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Sommige van die mensen zijn gevorderde skieer en anderen beginnen net. Je kunt op ski's een hoge snelheid bereiken. Dit hangt uiteraard af van een aantal dingen. Hoe aerodynamisch ben je, hoe stijl is de helling en welk materiaal je gebruikt. Toch ga je vaak harder dan je denkt. Snelheden van 80km per uur zijn geen uitzondering. De gemiddelde snelheid tijdens een skitocht ligt rond de 45 tot 55km per uur.

Gemiddelde snelheid kleur piste

Zoals gezegd hangt de snelheid ook vooral af van hoe stijl een helling is. Een zwarte piste heeft de steilste helling, gevolgd door een rode piste en de minst steile helling is blauw. Op een zwarte piste haal je dan ook de snelste gemiddelde snelheid. Op een doorsnee blauwe piste haal je een gemiddelde snelheid van ongeveer 35 tot 45 km per uur, op een rode piste is dat 45 tot 55 km per uur en op een zwarte piste is dat 55 tot 65 km per uur.

Wat is de hoogste snelheid ooit bij skien?

Dat je op ski's een enorme snelheid kunt bereiken is bekend. Er zijn zelfs speedski wedstrijden. De hoogste snelheid die ooit met skien is bereikt is ruim 252 km per uur. Dit record staat op naam van de Italiaan Simone Origone. Dit record is gehaald op de piste van Vars in Frankrijk. Sanne Tijdstrand uit Zweden is de snelste vrouw op ski's. Zij haalde een snelheid van 242 km per uur.

Hoe kun je sneller skien?

Als je sneller wilt skien dan vind je hieronder een aantal tips
- zorg voor goed gewaxte ski's. ``
- neem een zo aerodynamische houding aan.
- lange ski's gaan sneller dan korte ski's


Bekijk naast gemiddelde snelheid skien ook:
Gemiddelde snelheid wielrennen
Gemiddelde snelheid fietsen
Gemiddelde snelheid lopen
Gemiddelde tijd marathon