Wat is de gemiddelde snelheid van internet in Nederland?

Echt irritant. Wachten op internet omdat de snelheid traag is! Toch zijn we in Nederland behoorlijk verwend. De gemiddelde snelheid van internet in Nederland staat namelijk op de 4e plek wereldwijd. Alleen de gemiddelde snelheid in Zuid-Korea, Japan en Hong Kong is sneller. De gemiddelde snelheid van internet in Nederland is 8,2 Mbps.

 

 

Wat is de snelste internetverbinding?

De gemiddelde snelheid van internet is de laatste jaren behoorlijk gestegen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende internetverbindingen:

1. Kabel – Matige snelheid
Dit was het eerste internet in Nederland en mensen moesten per verbruikte data betalen

2. ADSL – goede snelheid
Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van ADSL. Je betaalt nu een vast bedrag per maand en niet meer per verbruik.

3. Glasvezel – uitstekende snelheid
Er wordt op steeds meer plaatsen in Nederland Glasvezel kabel aangelegd. Glasvezel is ook een vorm van kabelinternet waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal materiaal, glasvezel. Dit zorgt voor veel sneller internet

Kan ik de gemiddelde snelheid van mijn internet ook zelf meten?

Als je wilt weten of je internet thuis net zo snel is als het gemiddelde in Nederland dan kun je dit heel makkelijk zelf meten. Er zijn namelijk online onafhankelijke internet snelheidsmeters te vinden waarbij je snel inzicht krijgt in de snelheid van jouw internetverbinding.

Gemiddelde internet snelheid andere landen

Land – gemiddelde snelheid internet
Zuid-Korea – 17,5 Mbps
Japan – 9,1 Mbps
Hong Kong – 9,1 Mbps
Nederland – 8,2 Mbps
Letland – 7,8 Mbps
België – 6,1 Mbps

Wie heeft het snelste internet ter wereld?

Geloof het of niet maar een 75-jarige vrouw uit Zweden bezit het snelste internet ter wereld. Haar zoon is een bekende internetexpert en experimenteert met nieuwe technieken om data over te brengen via bestaande verbindingen. De bejaarde vrouw heeft een internetsnelheid van 40 gigabite per seconde. Ze zou een HD film kunnen downloaden in minder dan 2 seconden. Of ze dat ook regelmatig doet is maar de vraag.

 

Bekijk naast de gemiddelde snelheid van internet ook:
Gemiddeld verbruik mobiel internet