Wat is de gemiddelde schoenmaat van vrouwen?

Over het algemeen zijn vrouwen met grote voeten daar niet heel blij mee. Het kan namelijk soms best vervelend zijn als je schoenen wilt kopen. De kleinste en grootste maten worden namelijk het minst ingekocht en zijn daarom soms moeilijk te vinden. Daarentegen kunnen vrouwen met een gemiddelde schoenmaat ook achter het net vissen omdat er veel vrouwen zijn die nu juist in de gemiddelde schoenmaat schoenen kopen. Als we over de gemiddelde schoenmaat van Nederlandse vrouwen praten dan gaat het over de zogeheten Franse schoenmaat. De gemiddelde schoenmaat van Nederlandse vrouwen is 39.

Kunnen vrouwen hun eigen schoenmaat berekenen?

Door de snelle groei van internet zijn er steeds meer vrouwen die hun schoenen online kopen. Als je schoenen online gaat kopen dan is het heel belangrijk dat je goed weet wat je schoenmaat is. Je schoenmaat kan je makkelijk berekenen door een oude schoen die je perfect zit te pakken en op te meten in centimeters. Vervolgens vermenigvuldig je die lengte met 1,5. Als je schoen bijvoorbeeld 25 cm lang is, dan heb je schoenmaat 37,5 (25cm x 1,5).

Wat is de grootste schoenmaat ooit gemaakt?

De grootse schoen die ooit gemaakt is en ook daadwerkelijk is gedragen is maat 69! Dat is dus maarliefst 30 maten groter dan de gemiddelde schoenmaat van een vrouw.

Heeft de lengte van een vrouw invloed op haar schoenmaat?

Hierover zijn de deskundigen het niet helemaal eens. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat de lengte van vrouwen helemaal niet matcht met de schoenmaat. Er zijn echter ook onderzoeken die het tegendeel bewijzen en juist laten zien dat de langste vrouwen ook de grootste schoenmaat hebben. Maar over het algemeen kun je wel zeggen dat vrouwen die langer zijn ook een grotere schoenmaat hebben. 

Bekijk naast de gemiddelde schoenmaat voor vrouwen ook:
Gemiddelde schoenmaat mannen
Gemiddelde schoenmaat kinderen
Gemiddeld aantal schoenen vrouw
Gemiddelde leeftijd start pil