Wat is het gemiddelde salaris van een huisarts?

In Nederland zijn zo'n 8.700 huisartsen actief en bezoeken er ongeveer 13 miljoen mensen minimaal 1 keer per jaar de huisarts. De meest studenten die voor het vak van huisarts kiezen doen dit vooral vanwege het feit dat ze in hun leven mensen willen helpen en niet zozeer vanwege het salaris. Het salaris van een huisarts is namelijk heel goed, maar is niet vergelijkbaar met het gemiddelde salaris van een manager in de top van het bedrijfsleven. Het gemiddelde salaris van een huisarts in loondienst is ongeveer 4.500 euro (54.000 euro per jaar). Het salaris begint op ongeveer 3.600 euro en loopt door tot 5.500. Dit is afhankelijk van onder andere je ervaring.

Gemiddelde salaris huisarts met eigen praktijk?

Het gemiddelde salaris van een huisarts met een eigen praktijk is principe hoger dan het salaris van een huisarts in loondienst. Uiteraard is het gemiddelde salaris van een zelfstandig huisarts afhankelijk van de omvang van de praktijk. Gemiddeld verdient een zelfstandig werkend huisarts tussen de 95.000 en 100.000 euro per jaar.

Hoe hoog is het salaris van een huisarts in vergelijking met het gemiddelde salaris in Nederland?

Zoals gezegd verdient een huisarts over het algemeen heel goed. Het gemiddelde salaris in Nederland ligt op dit moment rond de 33.000 euro. Een huisarts in loondienst verdient per jaar dus ongeveer 20.000 euro meer dan het landelijke gemiddelde. Een zelfstandig werkend huisarts verdient bijna 3x zoveel dan het gemiddelde salaris in Nederland.

Bekijk naast het gemiddelde salaris van een huisarts ook:
Gemiddelde salaris ambtenaar
Gemiddeld inkomen zzp'er
Gemiddeld startsalaris HBO
Gemiddeld salaris