Wat is het gemiddelde salaris van F1 coureurs?

De F1 of Formule1 is is de hoogste klasse in de autosport. De f1 is een zeer groot televisie-evenement en elke race wordt door miljoenen mensen overal ter wereld bekeken. Het is tevens de duurste sport ter wereld. Het ontwikkelen en produceren van 1 enkele auto kost al tientallen miljoenen. Logisch ook dat alleen de beste coureurs in de f1 uitkomen. Het gemiddelde salaris van de f1 coureurs is dan ook enorm. De toppers verdienen tientallen miljoenen euro's per jaar. De coureurs van de kleinere teams moeten het doen met een paar ton per jaar. Het gemiddelde salaris van de coureurs in de Formule 1 ligt rond de 10 miljoen euro!

 

Wat verdienen de coureurs in de F1 met het hoogste salaris?

Logischerwijs hebben de beste coureurs bij de beste teams het hoogste salaris. Dit kan tegenwoordig oplopen tot tientallen miljoenen euro's per jaar. De coureurs bij de kleinere teams verdienen aanzienlijk minder. De salarissen worden uiteraard niet bekend gemaakt, maar de schatting is dat de coureurs die top 3 coureurs op een salaris zitten van rond de 40 miljoen euro per jaar. 

Wat verdienen de coureurs in de F1 met het laagste salaris?

Zoals gezegd verdienen de coureurs die bij de teams zitten die onderin meedoen een stuk minder geld. Vaak gaat het hier dan ook om beginnende coureurs die zichzelf nog moeten bewijzen. De salarissen van deze coureurs liggen rond de 200.000 euro.

Wordt het salaris in de F1 steeds hoger?

In de loop der jaren is de f1 steeds populairder geworden. Hiermee zijn ook de salarissen enorm gestegen. Zo kreeg Michael Schumacher, misschien wel de beste coureur aller tijden, in zijn hoogtij dagen (einde van de vorige eeuw) een salaris van ongeveer 15 miljoen euro. Dat is dus een stuk minder dan de 40 miljoen euro die de beste coureurs tegenwoordig verdienen. 

Bekijk naast het gemiddelde salaris f1 coureurs ook naar:
Gemiddelde salaris eredivisie
Gemiddelde salaris Nederland
Gemiddelde zakgeld
Gemiddelde spaargeld
Gemiddelde lengte basketballer