Wat is het gemiddelde salaris van F1 coureurs?

De F1 of Formule1 is is de hoogste klasse in de autosport. De f1 is een zeer groot televisie-evenement en elke race wordt door miljoenen mensen overal ter wereld bekeken. Het is tevens de duurste sport ter wereld. Het ontwikkelen en produceren van 1 enkele auto kost al tientallen miljoenen. Logisch ook dat alleen de beste coureurs in de f1 uitkomen. Het gemiddelde salaris van de f1 coureurs is dan ook enorm. Het gemiddelde salaris van de f1 coureurs is 6 miljoen euro!

 

 

Welke coureurs hebben het hoogste salaris?

Logischerwijs hebben de beste coureurs bij de beste teams het hoogste salaris. Dit kan tegenwoordig oplopen tot bijna 25 miljoen euro per jaar. De coureurs bij de kleinere teams verdienen aanzienlijk minder. Een coureur uit de kleinste stal verdient nog slechts 150.000 tot 200.000 euro per jaar.

Wordt het salaris steeds hoger?

In de loop der jaren is de f1 steeds populairder geworden. Hiermee zijn ook de salarissen enorm gestegen. Zo kreeg Michael Schumacher, misschien wel de beste coureur aller tijden, in zijn hoogtij dagen een salaris van ongeveer 15 miljoen euro. Dat is een stuk minder dan het salaris wat tegenwoordig aan de beste coureurs wordt gegeven.


Bekijk naast het gemiddelde salaris f1 coureurs ook naar:
Gemiddelde salaris eredivisie
Gemiddelde salaris Nederland
Gemiddelde zakgeld
Gemiddelde spaargeld