Wat is de gemiddelde prijs voor een vliegticket naar New York?

New York is één van de meest toeristische steden ter wereld. Elk jaar bezoeken bijna 50 miljoen toeristen New York. De stad staat ook bij menig Nederlander op het verlanglijstje om te bezoeken. Sommige mensen kiezen er voor om een vliegticket en hotel tegelijk bij een reisorganisatie te boeken. Andere mensen kiezen er juist voor om het vliegticket en hotel los van elkaar te boeken. De gemiddelde prijs voor een retour vliegticket Amsterdam - New York ligt op ongeveer 600 tot 700 euro. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de datum dat je wilt vliegen.

 

 

Wanneer kun je het goedkoopst naar New York vliegen?

De gemiddelde prijs voor een vliegticket is sterk afhankelijk van de maand waarin je wilt vliegen. Tijdens de vakantiemaanden is het vaak een stuk duurder dan bijvoorbeeld in het voorjaar of najaar. Ook in december zijn de tickets minstens 10% duurder dan gemiddeld. De goedkoopste maand om naar New York te vliegen is november. De gemiddelde prijs voor retour vliegtickets is dan ongeveer 500 tot 600 euro.

Welke maatschappijen vliegen vanuit Amsterdam naar New York?

Er zijn heel veel vliegtuigmaatschappijen die vanuit Amsterdam dagelijks naar New York vliegen. Naast KLM zijn dit bijvoorbeeld Lufthansa, United Airlines, Britisch Airways en Virgin Atlantic. Kijk voordat je een vlucht boekt dan ook goed of er maatschappijen zijn die een speciale actie hebben. Dit kan veel geld schelen. Het is daarom slim om naar websites als Cheaptickets.nl, vliegtickets.nl of worldticketcenter.nl te gaan om de prijzen met elkaar te vergelijken.

Vanuit welke vliegvelden wordt er nog meer gevlogen naar New York?

Eigenlijk vliegen er vanuit elke groot vliegveld in Europa directe vluchten naar New York. Naast Schiphol kun je bijvoorbeeld ook vanuit Düsseldorf, Hamburg, Parijs of Brussel rechtstreeks naar New York vliegen. Dit kan soms veel geld schelen.

Wat kost een hotel in New York?

De gemiddelde prijzen van hotels in New York zijn behoorlijk hoog. Qua hotelprijzen behoort New York tot de duurste steden ter wereld. Bekijk hier de gemiddelde prijzen van hotels.


Bekijk naast gemiddelde prijs vliegticket New York ook:
Gemiddelde temperatuur New York
Gemiddelde prijs hotelkamer
Gemiddelde hoogte vliegtuig