Hoeveel kost een trouwjurk gemiddeld?

Als je gaat trouwen dan kom je voor heel veel keuzes te staan. Bijvoorbeeld over hoeveel geld je wilt uitgeven. Voor veel vrouwen is de trouwjurk één van de belangrijkste dingen die er voor een trouwerij moet worden gekocht. Gelukkig zijn er trouwjurken te vinden die binnen elk budget passen. Zo kun je al een trouwjurk kopen voor bijvoorbeeld 150 euro. Maar je kunt ook kiezen voor een jurk van 5.000 euro. De keuze is aan jou. De gemiddelde prijs voor een trouwjurk ligt tussen de 1.000 en 1.500 euro.

 


Goedkope trouwjurken

Als je budget het niet toelaat of als je niet veel geld over hebt voor een dure trouwjurk dan kun je ook voor weinig geld een trouwjurk kopen. Goedkope trouwjurken vind je bijvoorbeeld in outlet bruidszaken. Hier worden oude modellen van trouwjurken verkocht. Maar denk bijvoorbeeld aan een tweedehandsjurk. Er zijn diverse trouwwinkels te vinden die ook tweedehandsjurken verkopen. Ook op internet worden veel tweedehandstrouwjurken aangeboden. Je kunt dan een mooie trouwjurk voor weinig geld vinden.

Dure trouwjurken

Mensen waarbij geld geen rol speelt zouden kunnen kiezen voor een designersjurk. Een designer kan de trouwjurk dan helemaal maken naar jouw wensen. De jurk wordt daarna vaak met de hand gemaakt. Een designerjurk begint vaak vanaf 3.000 euro.

Wat was de duurste trouwjurk ooit?

De duurste trouwjurk ter wereld kost 12 miljoen dollar. De jurk is bedekt met meer dan 150 diamanten en is ontworpen door modeontwerpster Renee Strauss. De jurk is echter nog nooit gedragen. De duurste trouwjurk die wel in gebruik is geweest is die van Kate Middleton, de toekomstige koningin van Engeland. Haar trouwjurk werd ontworpen door de modeontwerpster Sarah Burton. De jurk kostte meer dan 300.000 euro.
 

Bekijk naast gemiddelde prijs trouwjurk ook:
Gemiddelde kosten bruiloft
Gemiddelde duur huwelijk
Gemiddelde bedrag cadeau trouwerij