Wat is de gemiddelde prijs voor een tattoo?

De tijd dat je alleen maar zeemannen of motorrijders met een tattoo zag ligt allang achter ons. Tegenwoordig hebben vele mensen een tattoo. Als je een tattoo wilt laten zetten dan is het wel verstandig om voor jezelf te bedenken wat de prijs is van een  tattoo. Op deze manier kom je niet voor een verrassing te staan. De gemiddelde prijs voor een tattoo hangt voornamelijk van 1 ding af: hoe lang is de tatoeëerder er mee bezig. Hoe langer de tatoeëerder er mee bezig is, hoe duurder de tattoo.

 

Om je een indicatie te geven van wat een tattoo gemiddeld kost geven we hieronder van een aantal populaire tattoo’s een indicatie van de gemiddelde prijs:

Tattoo                                    Gemiddelde prijs
Dolfijn (schouderblad)             Tussen 50 en 150 euro
Tribel (voet)                           Tussen 50 en 150 euro
Tribel (onderrug)                    Tussen 150 en 300 euro 
Letters (onderarm)                 Tussen 100 en 250 euro
Arm (sleeve)                         Tussen 1000 en 2000 euro

 

Wat is allemaal van invloed op de prijs van een tattoo?

Zoals al gezegd is vooral de tijd die een tatoeëerder bezig is van invloed op wat een tattoo kost. Hieronder volgen de redenen dat een tatoeëerder lang met een tattoo kan zijn:

1. De plek waar je de tattoo wilt hebben
2. Hoe groot de tattoo moet worden
3. Of je de tattoo in kleur of in zwart wit wilt laten uitvoeren

Verschillen per shop

Ook de shop kan van invloed zijn op de prijs voor een tattoo. Er zijn in Nederland kwalitatief hele goede tatoeageshops te vinden, waar je meer moet betelan dan bij bijvoorbeeld een tattoeageshop met beginnende tatoeerders. Maar denk er om, een tatoeage is voor altijd en je kunt beter doorsparen voor een goede tattoo dan dat je spijt krijgt.

 

Bekijk naast de gemiddelde prijs tattoo ook:
Gemiddeld aantal moorden Nederland   
Gemiddeld salaris