Wat is de gemiddelde prijs bij een sportschool?

Ongeveer 1 op de 8 mensen in Nederland is lid van een sportschool of fitnesscentrum. In totaal komen er dus zo'n 2 miljoen mensen in Nederland regelmatig op een sportschool. Na Oud en Nieuw groeit dit aantal behoorlijk. Veel mensen starten het nieuwe jaar namelijk vaak met het goede voornemen om meer aan sport te gaan doen. De prijs voor een lidmaatschap of abonnement bij een sportschool kan nogal verschillen. Zo kun je al lid worden van een sportschaal vanaf ongeveer 15 euro per maand. Er zijn echter ook sportscholen die meer dan 100 euro per maand vragen. De gemiddelde prijs bij een spotschool is ongeveer 43 euro per maand.

 

 

Waarom is de ene sportschool duurder dan de andere?

Het prijsverschil van sportscholen zit vooral in de begeleiding die je krijgt. Hoe goedkoper, des te minder begeleiding. Voor 15 euro per maand krijg je dan vaak alleen toegang tot de sportschool en mag je alleen gebruik maken van de apparaten. Betaal je meer voor je sportschool, dan mag je bijvoorbeeld ook deelnemen aan groepslessen. Bij de duurste sportscholen wordt je tijdens het sporten begeleid door een coach die samen met jou een fitnessplan maakt.

Mag je gratis lid worden?

Kijk goed uit. Bij sommige sportscholen moet je naast een abonnement ook nog inschrijfgeld betalen om lid te worden. Als je dan denkt goedkoop uit te zijn, kunnen deze kosten er voor zorgen dat je toch meer moet betalen dan bij een andere sportschool. Het inschrijfgeld kan soms wel oplopen tot 75 euro.

Moet je altijd een abonnement nemen?

Bij de meeste sportscholen is het wel verplicht om minstens een abonnement van een half of heel jaar te nemen. Vaak kun je dan onbeperkt komen op te sporten. Er zijn echter ook sportscholen waar je per keer dat je komt moet betalen. Bedenk wel dat je dan vaak per keer veel duurder uit bent.
 

Bekijk naast gemiddelde prijs sportschool ook
Gemiddelde gewicht vrouw
Gemiddelde gewicht man
Gemiddeld vetpercentage
Gemiddelde BMI
Gemiddelde taille