Wat is de gemiddelde prijs van een skipas?

Elk jaar gaan er volgens het CBS ongeveer 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Een wintersport is in verhouding tot een zomervakantie relatief veel duurder. Zo ben je vaak veel geld kwijt voor de accommodatie en het materiaal dat je voor de wintersport moet kopen. Daarnaast moet je ook nog eens een dure skipas aanschaffen. De prijs van een skipas is in elk gebied anders. Dit is onder andere afhankelijk van het land en de grootte van het gebied. De gemiddelde prijs voor een skipas ligt tussen de 210 en 220 euro voor 6 dagen skiën. Dit zijn de prijzen zoals die gelden in het hoogseizoen.

 


Wat bepaalt de prijs van een skipas?

Zoals gezegd wordt de prijs van een skipas voor een groot gedeelte bepaald door het land waar je gaat skiën. De skipassen in Zwitserland en Italië zijn in verhouding vaak duurder dan in Oostenrijk of Frankrijk. De goedkoopste passen vind je in Duitsland en Tsjechië. Daarnaast wordt de prijs dus ook bepaald door de grootte van het gebied. Het is logisch dat een skipas voor een gebied met 200 km piste duurder is dan een gebied met 60 km piste.

Waar vind ik de goedkoopste skipas?

Als je heel goedkoop wilt leren skiën dan kun je terecht in Obsteig in Tirol. Daar is namelijk een skigebied van 6 km. Er zijn maar 2 korte pistes. Goedkoop is het wel. Een skipas kost hier in het hoogseizoen voor 6 dagen slechts 70 euro. Het gebiedje profileert zich als geschikt voor gezinnen met jonge kinderen die voor het eerst op wintersport gaan.

Waar vind ik de duurste skipas?

Als geld geen probleem is dan kun je de duurste skipas kopen in het Amerikaanse skigebied Aspen. Deze exclusieve wintersportplaats wordt jaarlijks bezocht door vele rijkaards. De duurste skipas die daar te koop is, is de 'Ultimate Ski Pass'. Deze skipas kost maar liefst 18.000 euro. Met de skipas heb je dan wel toegang tot 4 gebieden, krijg je een privé rondleiding door een gids, een kijkje bij de reddingsbrigade van Aspen en een trip op een sneeuwscooter.
 

Bekijk naast de gemiddelde prijs skipas ook:
Gemiddelde sneeuwhoogte
Gemiddelde kosten reisverzekering