Wat is de gemiddelde prijs van een matras?

Je hebt het vaak niet door, maar je ligt ongeveer 30% van je leven op bed. Gemiddeld slaapt een persoon namelijk zo’n 8 uur per dag. Omdat je zoveel tijd op bed doorbrengt is het fijn als je een matras hebt dat lekker ligt. Als je op het punt staat om een matras te kopen, dan wil je natuurlijk wel weten wat de gemiddelde prijs ongeveer is. Matrassen heb je namelijk in allerlei prijscategorieën. De gemiddelde prijs voor een matras is echter zo’n 500 euro. 

 

Verschillende prijscategorieën

Zoals gezegd kun je een matras in heel veel prijscategorieën krijgen. Als je weinig geld aan een matras wilt uitgeven dan kun je al een matras krijgen vanaf bijvoorbeeld 75 euro. Als je daarentegen hoge eisen stelt aan het comfort van je matras dan is het mogelijk om matrassen te kopen met een prijs van boven de 2000 euro.

Zijn dure matrassen beter?

De prijs van een matras zegt eigenlijk weinig over de kwaliteit. Dit komt naar voren uit recent onderzoek van matrassen-advies.nl. Het blijkt dat mensen op een goedkoop matras net zo goed slapen als mensen op een duur matras.

Wat is dan het nut van een duur matras?

Omdat in dure matrassen vaak betere technieken worden gebruikt, boeken dure specifieke matrassen vaak wel hele goede resultaten bij bepaalde ziektebeelden en klachten, zoals allergie, extreme transpiratie of langdurige bedlegerigheid. Daarnaast kan het verstandig zijn als je veel last van je rug hebt om een duurder matras te proberen.

 

Bekijk naast de gemiddelde prijs matras ook:
Gemiddelde slaap
Gemiddelde WOZ
Gemiddelde hypotheek
Gemiddelde bedtijd kind
Gemiddelde levensduur matras