Wat is de gemiddelde prijs voor een keuken?

Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken dan kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt een keuken vinden vanaf slechts 1.000 tot maarliefst 100.000 euro. Maar dat zijn natuurlijk uitersten. De gemiddelde prijs die wij in Nederland voor een nieuwe keuken betalen ligt tussen de 7.500 en 10.000 euro.

 

Waar is de gemiddelde prijs van een keuken van afhankelijk?

De prijs die je uiteindelijk voor een keuken moet betalen is afhankelijk van een aantal dingen. Zo is de afmeting van belang, maar ook het soort apparatuur, het merk, het materiaal voor het keukenblad en de installatiekosten van de keuken. Het is verstandig om bij het samenstellen van een keuken voor jezelf te bepalen wat je maximaal wilt uitgeven. Accessoires zoals bijvoorbeeld een kraan kunnen een keuken namelijk heel duur maken.  

Wat is de gemiddelde prijs voor een keuken in het buitenland?

Het is bekend dat veel Nederlanders uit de grensstreken hun keuken kopen in Duitsland. Dit doen ze omdat de gemiddelde prijs voor een vergelijkbare keuken daar aanzienlijk lager is. In sommige gevallen kan dit soms 30% schelen. Zorg er echter wel voor dat je met een erkende vakman/leverancier in zee gaat.

Waar vind je de duurste keuken ter wereld?

Mocht je een standaard keuken al duur vinden, ga dan niet naar Londen. Hier vindt je namelijk de duurste keuken ter wereld. Het keukenontwerp is van Marazzi Designs en de prijs is maarliefst 345.000 euro. De hoge prijs is mede te danken aan de met krokodillenleer beklede kastdeurtjes en al het vergulden materiaal dat er in is verwerkt.

Bekijk naast de gemiddelde prijs keuken ook naar:
Gemiddelde prijs woning
Gemiddelde prijs badkamer
Gemiddelde hoogte werkblad keuken
Gemiddelde oppervlakte keuken