Wat is de gemiddelde prijs voor een hotelkamer?

Als je een hotel gaat boeken wil je natuurlijk niet teveel betalen. Maar wat is nu een redelijke prijs voor een hotelkamer? Volgens de Hotel Price index is de gemiddelde prijs voor een hotelkamer in Europa tegenwoordig ongeveer € 103 per nacht.

 

Wat is de gemiddelde prijs voor een hotelkamer in Nederland?

In vergelijking met andere landen in Europa is Nederland behoorlijk duur als het aankomt op de gemiddelde prijs voor een hotelkamer. Reizigers betalen hier voor 1 nacht maarliefst gemiddeld € 121 per hotelkamer. Dit is dus ruim boven het Europees gemiddelde. De hotels in Amsterdam zijn het duurst. Gemiddeld € 132 per nacht. Gevolgd door Den Haag (€ 103) en Maastricht (€ 99).

Gemiddelde prijs hotelkamer andere steden

Als we kijken naar andere steden dan zijn er toch nog behoorlijk wat steden die gemiddeld duurder zijn dan Amsterdam. Bekijk het overzicht:

Stad – Gemiddelde prijs hotelkamer
New York - € 172
Moskou - € 162
Parijs - € 135
Oslo - € 133
Singapore - € 132
Amsterdam - € 132
Rome - € 130
Londen - € 125
Barcelona - € 109
Brussel - € 104
Berlijn - € 84

Wat is de duurste stad voor een hotelovernachting?

De gemiddelde prijs voor een hotelkamer is in de Omaanse stad Muscat het hoogst. Hier betaal je gemiddeld €244 per Nacht. New York (gemiddeld €172) staat op de tweede plek.  Het duurste hotel vind je echter in Genève (Zwitserland). Wie in het Wilson Hotel de Royal Penthouse suite boekt, betaald € 39.000 per nacht

Wat is de goedkoopste stad voor een hotelovernachting?

In de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh vind je gemiddeld de laagste prijs voor een hotelovernachting. Voor gemiddeld slechts €44 per nacht kun je hier een plekje vinden.

Bekijk naast de gemiddelde prijs voor een hotelkamer ook:
Gemiddelde prijs ontbijt hotel
Gemiddelde prijs camping
Gemiddeld aantal landen bezocht