Wat is de gemiddelde prijs van een auto?

Auto’s heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten. Je hebt hele kleine auto’s (miniklasse), maar ook hele grote, de zogenaamde SUV’s. Logischerwijs zit hier veel prijsverschil tussen. De gemiddelde prijs van een personenauto
(nieuw) in Nederland is ongeveer 25.000 euro (bron: Center for Automotive Research).

 

 

Worden auto’s steeds duurder?

Nee, door de komst van veel goedkope auto’s uit Azië, is de gemiddelde prijs van personenauto’s de laatste jaren behoorlijk gezakt. De concurrentie in de autobranche is op dit moment erg groot en dat zorgt er voor dat de gemiddelde prijs van een auto daalt. Steeds meer mensen kunnen zich dan ook een auto veroorloven.

Wat is de duurste auto ter wereld?

Er bestaan uiteraard heel wat dure auto's. Vooral Italiaanse sportauto's zijn erg duur. De allerduurste auto die ooit op de markt is verschenen is de Bugatti Veyron Super Sport. De prijs van deze auto is maarliefst 1,8 miljoen euro! Helaas zijn er van de auto maar 300 gemaakt en zijn ze allemaal uitverkocht! Wie dus geinteresseerd is moet genoegen nemen met een 2e hands.

Wat is de goedkoopste auto ter wereld?

De goedkoopste auto die je kunt krijgen is de Tata Nano. De prijs van de in India gemaakte auto is slechts 1.500 euro. De auto is echter op dit moment nog niet in Nederland op de markt. Andere goedkope auto's die wel in Nederland zijn te krijgen zijn de Seat Mii (7.695 euro), de Dacia Sandero (7.990 euro) en de Citroen C1 (7.990 euro).


Bekijk naast de gemiddelde prijs van een auto ook:
Gemiddelde kosten auto
Gemiddelde kosten autoverzekering
Gemiddeld verbruik auto
Gemiddelde kosten rijbewijs