Wat is in Nederland de gemiddelde prijs van een appartement?

De prijs van een appartement is natuurlijk van een hoop dingen afhankelijk. Zo maakt het heel veel uit waar het appartement staat. Een appartement in Amsterdam is logischerwijs veel duurder dan een appartement in een dorp. Daarnaast is ook de grootte van het appartement van invloed op de prijs. De gemiddelde prijs van een appartement in Nederland is ongeveer 180.000 euro.

 

 

Is de gemiddelde prijs van appartementen de laatste jaren gestegen?

Appartementen zijn de laatste jaren enorm populair geworden. De prijs van appartementen is de laatste 20 jaar dan ook behoorlijk gestegen. In 1996 was de gemiddelde prijs van een appartement bijvoorbeeld slechts 75.000 euro. Ook de economische crisis heeft niet veel invloed gehad op de gemiddelde prijs. Daar waar gewone huizen in waarde dalen is de waarde van appartement al bijna 4 jaar onveranderd.

Is een appartement duurder dan een woning?

Ondanks dat appartementen qua waarde de afgelopen jaren veel harder zijn gestegen dan woningen, is de gemiddelde prijs van een woning nog altijd wel een stuk hoger. De gemiddelde prijs van een woning in Nederland is namelijk ongeveer 240.000 euro.

 

Bekijk naast de gemiddelde prijs van een appartement ook naar:
Gemiddelde hypotheek
Gemiddelde WOZ waarde