Wat betaal je gemiddeld per maand aan pensioenpremie?

Als je bij een werkgever in dienst gaat die een pensioenregeling heeft afgesloten dan is het verplicht om elke maand pensioenpremie te betalen. Op deze manier wordt voor de werknemers een pensioen opgebouwd. De gemiddelde pensioenpremie die je per maand betaald is ongeveer 15% tot 20% van je bruto inkomen. Naast de premie die je zelf betaald, neemt de werkgever vaak ook een deel voor zijn rekening. Vaak is dit de helft van de totale pensioenpremie. Er zijn echter ook werkgevers die de totale pensioenpremie betalen.

 

 

Aan wie betaal je de pensioenpremie?

De maandelijkse pensioenpremie die je betaald gaat naar een pensioenfonds. De meeste pensioenfondsen beleggen dit geld vervolgens weer. Op het moment dat jij de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt keert het pensioenfonds uit.

Betaal je bij elke werkgever pensioenpremie?

De meeste werkgevers in Nederland hebben een pensioenregeling voor hun werknemers en daar betaal je dus ook verplicht pensioenpremie. Je ziet echter vaak nog bij kleine en nieuwe ondernemingen dat dit niet het geval is. In dat geval moet je zelf je pensioen regelen. 

 

Bekijk naast de gemiddelde pensioenpremie ook:
Gemiddelde leeftijd pensioen
Gemiddeld salaris
Gemiddeld spaargeld