Wat is de gemiddelde oppervlakte van een woning in Nederland?

In Nederland kun je alle kanten op als je op zoek bent naar een woning. Je hebt woningen met een oppervlakte van meer dan 500 m2, maar ook woningen die slechts 30 m2 groot zijn.  De gemiddelde oppervlakte van een woning in Nederland is ongeveer 75m2.

 

 

In welke provincie heeft een woning gemiddeld het grootste oppervlakte?

Overal het algemeen kun je stellen dat daar waar de bouwgrond het goedkoopst is, de huizen vaak qua oppervlakte het grootst zijn. Je kunt je wel voorstellen dat de grond in Amsterdam heel duur is. Er zijn daar dan ook maar weinig mensen die zich een woning met veel oppervlakte kunnen veroorloven. Over het algemeen zijn de huizen in Drenthe qua gemiddelde oppervlakte het grootst. Woningen zijn daar gemiddeld 120 m2 in oppervlakte.

Wat is de gemiddelde oppervlakte van een woning in het buitenland?

In het buitenland zijn de woningen vaak een stuk groter dan in Nederland. Dit komt omdat een groot deel van de mensen in Nederland in een stad woont en daar zijn de woningen qua oppervlakte nu eenmaal een stuk kleiner. In België is de gemiddelde bewoonbare oppervlakte 119m2 per woning. In Duitsland 122 m2 en in Italië 125m2. Het grootst wonen de mensen in Scandinavië. De gemiddelde oppervlakte van een woning is daar maarliefst 160 m2.

Wat is qua oppervlakte de grootste woning ter wereld?

Volgens velen is het huis van Mukesh Ambani (de rijkste man van India) het grootste huis ter wereld. Zijn huis staat in Mumbai en heeft 27 verdiepingen, meer dan 600 kamers en is ongeveer 37.000 m2 groot. Er wordt geschat dat het huis meer dan 700 miljoen euro kost.

 

Bekijk naast de gemiddelde oppervlakte van een woning ook:
Gemiddelde prijs bouwgrond
Gemiddelde hypotheek
Gemiddelde prijs woning
Gemiddelde WOZ waarde