Wat is de gemiddelde levensduur van een wasdroger?

Een wasdroger heeft het leven van al heel wat mensen makkelijker gemaakt. Door de hete lucht die door de wasdroger wordt geblazen is je was in een wip droog. Naar schatting heeft ongeveer 70% van alle huishoudens in Nederland een wasdroger en is dus voor veel mensen onmisbaar geworden. Je wilt natuurlijk dat je wasdroger zo lang mogelijk mee gaat, maar helaas gaan de meeste wasdrogers vroeg of laat kapot. De gemiddelde levensduur van een wasdroger hangt vooral af van het merk. Hieronder volgt een overzicht van de gemiddelde levensduur van een wasdroger per merk. Over het algemeen geldt dat de gemiddelde levensduur van een wasdroger ongeveer 7 jaar is. Dat komt neer op zo'n 2.000 was-droog beurten.

Wat is de gemiddelde levensduur per merk wasdroger?

Over het algemeen geldt dat duurdere wasdrogers langer meegaan dan goedkope. Als je dus wilt dat je wasdroger lang mee gaat dan zul je dus een wasdroger van een goed merk moeten kopen. In duurdere wasdrogers worden namelijk vaker hoogwaardige materialen gebruikt waardoor de levensduur ook langer is.

In onderstaand overzicht zie je de gemiddelde levensduur per merk wasdroger. We gaan er van uit dat iedere dag 1 afwas wordt gedaan:

Merk wasdroger Aantal beurten Gemiddelde levensduur
Miele 5.000 14 jaar
Asko 4.500 12 jaar
Bosch 3.000 8 jaar
Siemens 3.000 8 jaar
AEG 3.000 8 jaar
Zanussi 2.200 6 jaar
Electrolux 2.200 6 jaar
Whrilpool 2.000 5 jaar
Bauknecht 2.000 5 jaar
Indesit 1.200 4 jaar


Bekijk naast de gemiddelde levensduur van een wasdroger ook:
Gemiddelde verbruik koelkast
Gemiddelde levensduur koelkast
Gemiddelde kosten wasbeurt
Gemiddelde levensduur iPad