Wat is de gemiddelde levensduur van een matras?

Een mens ligt gemiddeld 30% van zijn leven op bed. Dan kun je er beter voor zorgen dat je ook een beetje aangenaam en goed ligt. Daarbij is de kwaliteit van je matras erg belangrijk. Als je matras namelijk versleten is, dan heeft dat negatieve invloed op je rust. Een matras gaat op zich best lang mee, maar er zit soms wel veel verschil in. Dit hangt bijvoorbeeld af van het soort matras en het merk. Bij sommige matrassen is de levensduur bijvoorbeeld slechts 5 jaar, maar er zijn ook matrassen waarbij de levensduur wel 15 jaar is. De gemiddelde levensduur van een matras is 8 tot 10 jaar.

 

Van welk matras is de levensduur het hoogst?

Er bestaan veel verschillende soorten matrassen. De gemiddelde levensduur van die verschillende soorten is niet hetzelfde. Hieronder staat een overzicht met de gemiddelde levensduur van de verschillende soorten matrassen:

Matras Gemiddelde levensduur
Koudschuim matras 12-15 jaar
Polyether matra 4- 6 jaar
Latex matras 7 – 9 jaar
Pocketmatras 8-10 jaar
Binnenveer matras 6-8 jaar
Waterbed 10-15 jaar
Traagschuim matras 8-10 jaar
Talalay latex matras 8- 10 jaar

Gemiddelde levensduur per merk matras

Ook het merk matras maakt veel uit voor de gemiddelde levensduur. Je kunt je voorstellen dat de gemiddelde levensduur van een matras van een duur merk langer is dan van een standaard merk. Soms is het daarom beter om een matras te kopen die misschien 2x duurder is dan een goedkoop matras, maar het kan wel zijn dat dit matras 3x langer meegaat. Een duur matras ligt daarnaast ook vaak beter dan een goedkoop matras.

Wanneer weet je wanneer de levensduur van een matras is verlopen?

Er zijn verschillende indicatoren waaruit blijkt dat de levensloop van je matras is verlopen. Hieronder de belangrijkste
- je wordt wakker met pijn in je rug
- je ligt niet meer zo lekker zoals eerst
- er zit een kuil in het matras
- het matras ziet er versleten uit

Wat is het duurste matras ter wereld?

Een nieuw matras kan een behoorlijke investering zijn. Er is echter een matras dat de kroon spant. Het duurste in productie genomen matras ter wereld is namelijk de Hastens Vividus. Het matras is handgemaakt en opgebouwd uit de meest exclusieve en duurzame materialen. Het matras heeft een prijskaartje van 45.000 euro! Ter vergelijking, het duurste matras van Ikea kost ongeveer 700 euro.

Bekijk naast gemiddelde levensduur matras ook:
Gemiddelde tijd opstaan
Gemiddelde prijs matras
Gemiddelde bedtijd kind
Gemiddelde hoogte boxspring