Wat is de gemiddelde levensduur van een iPad?

De iPad is in Nederland de populairste en meest verkochte tablet. Er zijn in Nederland op dit moment zo'n 2,5 miljoen mensen die een iPad gebruiken. De iPad is sinds 23 juli 2010 verkrijgbaar in Nederland en Belgie. Er is dan ook nog maar relatief weinig bekend over de gemiddelde levensduur van de iPad.

 

Als we het over de gemiddelde levensduur van de iPad hebben dan maken we onderscheid tussen hoe lang de accu van de iPad meegaat en hoe lang de iPad zelf meegaat.

Gemiddelde levensduur iPad accu

Apple zelf zetgt dat de accu van de iPad bij normaal gebruik ongeveer 10 uur mee zou kunnen. In praktij blijkt dat de gemiddelde levensduur bij gemiddeld gebruik echter tussen 7 en 8 uur is. Dit is overigens wel afhankelijk van de leeftijd van de iPad. Daarnaast is het ook afhankelijk wat je met de iPad doet. Als je veel filmpjes kijkt dan zul je zien dat de accu sneller leeg is.

Tips om er voor te zorgen dat de accu van de iPad langer mee gaat:

  • Zet de helderheid van je beeldscherm op 50%
  • Zorg dat je de accu niet helemaal opbruikt, maar laad de accu weer op bij ongeveer 10% beschikbaarheid 
  • Laad de accu altijd helemaal 100% op
  • Push meldingen uitschakelen
  • Schakel Bluetooth uit
  • Zet de tripfunctie uit

Gemiddelde levensduur iPad

Omdat de iPad pas in 2010 is gelanceerd is er eigenlijk nog te weinig data over de levensduur, maar waarschijnlijk is deze te vergelijken met die van een iPhone en een laptop. De gemiddelde levensduur zal dus liggen tussen de 3 en 5 jaar. 

 

Bekijk naast de levensduur iPhone ook:
Gemiddelde levensduur laptop
Gemiddelde snelheid internet
Gemiddeld verbruik mobiel internet
Gemiddelde levensduur wasdroger