Wat is de gemiddelde lengte van een vrouw?

Nederlandse vrouwen behoren gemiddeld tot de langste vrouwen ter wereld. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de gemiddelde lengte van een volwassen vrouw in Nederland 1.69 meter is. Wij groeien echter nog steeds. De verwachting is dat de gemiddelde lengte van een vrouw in de komende jaren nog iets zal stijgen. Omdat de stijging de laatste jaren niet meer zo snel gaat denken veel onderzoekers dat de maximale lengte van de mens binnen nu en 50 jaar wel bereikt zal zijn.

 

Hoe meet je de gemiddelde lengte van een vrouw?

Als je de lengte van een vrouw goed wil meten dan moet je meten vanaf de grond tot aan je kruin. Het beste kun je je lengte meten door met je rug plat tegen een muur te gaan staan en op blote voeten je hakken tegen de muur te zetten. Op deze manier sta je helemaal rechtop. Vraag iemand anders om je lengte op te meten.

In welke provincie worden vrouwen gemiddeld het langst?

Net als bij mannen is er ook bij de gemiddelde lengte van een vrouw per provincie in Nederland een heel duidelijk verschil. In het noorden van Nederland worden vrouwen gemiddeld 1 tot 2 cm langer dan in onze zuidelijke provinciers.

Hoe groot was de grootste vrouw ooit?

De grootste vrouw die waarschijnlijk ooit heeft geleefd is een Nederlandse vrouw. Trijntje Cornelisdochter Keever leefde van 1616 tot 1633 en was met 2,54 meter de tot nu toe de grootste vrouw die ooit heeft geleefd.

Hoe klein was de kleinste vrouw ooit?

Het is bijna niet te geloven, maar naast het record voor de langste vrouw ter wereld is ook het record voor de kleinste vrouw ter wereld in Nederlandse handen. Pauline Musters (1876 - 1895) werd slechts 59 cm lang en is daarmee de kleinste vrouw ooit.

Wat is van invloed op je uiteindelijke lengte?

Wat je uiteindelijke lengte gaat worden hangt van diverse dingen af? Zo wordt je lengte voor een deel genetisch bepaald. Als je beide ouders klein zijn, dan is de kans groot dat ook jij niet heel lang wordt. Andersom is het net zo. Als je beide ouders wel heel lang zijn, dan is de kans groot dat ook jij langer wordt dan gemiddeld. Naast deze genetische bepaling wordt je lengte ook voor een deel beïnvloed door je levensstijl. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat mensen met een gezonde levensstijl gemiddeld langer worden dan mensen die ongezond leven.

Wanneer is een vrouw uitgegroeid?

Het is heel lastig te bepalen wanneer een vrouw precies is uitgegroeid. Wel weten we dat vrouwen eerder zijn uitgegroeid dan mannen. Echter de ene vrouw groeit niet meer vanaf zijn 16e een ander groeit door tot zijn 21e.

Wat is de gemiddelde lengte van vrouwen in andere landen?

Zoals gezegd behoren de Nederlandse vrouwen met een gemiddelde lengte van 1,69 meter tot de langste vrouwen ter wereld. Vooral vrouwen in Aziatische landen zoals Japan en China zijn veel kleiner dan de vrouwen in Nederland. Alleen vrouwen in Noorwegen (167,6 meter) en Belgie (166,6 meter) komen qua lengte in de buurt van de Nederlandse vrouwen. 

Land - gemiddelde lengte
België 166,6 cm
Canada 165 cm 
Duitsland 163,5 cm
Frankrijk 161,8 cm 
Finland 163,5 cm
Italië 162,1 cm 
Japan 153,0 cm
China 155 cm
Nederland 169,6 cm 
Noorwegen 167,6 cm 
Spanje 160,3 cm 
Verenigde Staten 164,1 cm

Bekijk naast de gemiddelde lengte voor een vrouw ook:
Gemiddelde lengte man
Gemiddelde lengte kind
Gemiddelde gewicht vrouw
Gemiddelde gewicht man