Wat is de gemiddelde lengte van een basketballer?

Het is over het algemeen bekend dat basketballers tot de langste sporters ter wereld behoren. Als je bij deze sport namelijk veel lengte hebt dan heb je een groot voordeel. Maar hoe lang zijn basketballers eigenlijk gemiddeld? Om dit te bepalen is er o.a. gekeken naar de gemiddelde lengte van de spelers in de Dutch Basketball League (Nederlands hoogste basketbalcompetitie). De gemiddelde lengte in deze competitie verschilt per jaar, maar over het algemeen kunnen we zeggen dat de gemiddelde lengte van de basketballers ligt tussen de 1,97 en 2,02 meter.

 

Wat is de gemiddelde lengte in de NBA?

De beste basketbalcompetitie ter wereld is de NBA in Amerika. Je zou dus verwachten dat de spelers in deze competitie ook de langste spelers ter wereld zijn. Als we kijken naar de gemiddelde lengte in de NBA dan zien we dat de gemiddelde lengte de afgelopen 30 jaar schommelt tussen de 1,98 en 2,03 meter. Daarmee zijn de spelers in de NBA gemiddeld dus slechts 1 cm langer dan de spelers in bijvoorbeeld de Nederlandse competitie.

Hoe lang was de langste basketballer ooit in de NBA?

In de NBA hebben heel veel lange mannen gespeeld. De langste spelers ooit zijn Manute Bol (Sudan) en Gheorghe Muresan (Roemenie). Beide spelers zijn met hun 2,31 meter de langste spelers ooit in de NBA. In de top10 van langste spelers aller tijden in de NBA staat ook een Nederlander. Rik Smits speelde bijna 10 jaar lang in de NBA voor verschillende clubs. Smits staat met zijn 2,24 meter op plek 9 in de lijst met langste spelers in de NBA ooit.

Hoe klein was de kleinste basketballer ooit in de NBA?

Dat het niet noodzakelijk is om ruim 2 meter te zijn om in de NBA te kunnen spelen is bewezen door de Amerikaan Muggsy Mogues. Hij speelde namelijk 14 jaar lang op het allerhoogste niveau basketbal en was slechts 1,60 groot!

Bekijk naast de gemiddelde lengte basketballer ook:
Gemiddelde salaris F1 coureurs
Gemiddeld salaris Eredivisie
Gemiddelde lengte man
Gemiddelde lengte vrouw