Wat is de gemiddelde leeftijd waarop jongeren verkering krijgen?

Als kinderen in de puberteit komen dan wordt de aandacht van sporten, tv-kijken of leren vaak verlegd naar aandacht voor jongens of meisjes. Plots zijn andere jongens of meisjes niet stom meer, maar juist heel interessant. De eerste verkering van jongeren ontstaat dan ook rond de puberteit. De gemiddelde leeftijd waarop de eerste kinderen uit een klas verkering krijgen ligt tussen de 12 en 14 jaar.

Daalt of stijgt de gemiddelde leeftijd voor verkering?

Jongeren komen tegenwoordig steeds eerder in de puberteit. Bij sommige kinderen begint dit al rond hun tiende jaar. De gemiddelde leeftijd waarom jongeren tegenwoordig verkering krijgen (meer dan alleen hand vasthouden) daalt dan ook.

Wie krijgen gemiddeld eerder verkering, jongens of meisjes?

Meisjes komen over het algemeen eerder in de puberteit dan jongens. De gemiddelde leeftijd waarop meisjes voor het eerst echte verkering hebben is dan ook lager dan bij jongens. Meisjes krijgen gemiddeld rond hun 123 of 13e voor het eerst verkering, bij jongens is dat gemiddeld als ze 13 of 14 jaar oud zijn.

Hoe lang duurt de eerste verkering gemiddeld?

Hoewel er stelletjes zijn die vanaf hun verkering tot aan hun dood bijelkaar blijven, is de gemiddelde duur van de eerste verkering niet heel lang. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde duur van de verkering bij jongeren tussen 12 en 18 jaar oud net iets langer duurt dan 6 maanden.


Bekijk naast gemiddelde duur verkering ook naar:
Gemiddelde duur huwelijk
Gemiddelde leeftijd trouwen
Gemiddelde aantal scheidingen
Gemiddeld aantal relaties