Wat is de gemiddelde leeftijd tussen eerste en tweede kind?

In Nederland heeft ongeveer 90% van de ouders meer dan 1 kind. De periode tussen het eerste en tweede kind wordt vaak heel bewust gekozen. Het leeftijdsverschil tussen twee kinderen kan soms echter enorm verschillen. Zo zijn er mensen die graag binnen een jaar een tweede kind willen krijgen, terwijl andere mensen liever graag een paar jaar willen wachten. De gemiddelde leeftijd tussen de geboorte van het eerste en het tweede kind is op dit moment in Nederland 3,2 jaar.

Daalt of stijgt de gemiddeld leeftijd tussen eerste en tweede kind?

Hoewel de gemiddelde leeftijd waarop een vrouw haar eerste kind krijgt de laatste jaren enorm is gestegen is de gemiddelde leeftijd tussen eerste en tweede kind nauwelijks veranderd. Ook in de jaren 70 van de vorige eeuw was dit verschil tussen het eerste en tweede kind ongeveer 3 jaar.

Wat is de gemiddelde leeftijd tussen kinderen in andere landen?

In westerse landen is het leeftijdsverschil tussen het eerste en tweede kind ongeveer gelijk. Dit ligt meestal tussen 2,5 en 3,5 jaar. In oost Europa is het leeftijdsverschil een beetje lager. Vaak ligt het gemiddelde leeftijdsverschil hier tussen 2 en 3 jaar

Wat is grootste leeftijdsverschil tussen twee kinderen ooit?

Het record voor de langste periode tussen het krijgen van twee kinderen is in handen van Elizabeth Ann Buttle. Ze kreeg op 29 mei 1956 op 19 jarige leeftijd haar eerste kind. Op 20 november 1997 kreeg ze 60 jarige leeftijd haar tweede kind. Dit betekent een leeftijdsverschil van meer dan 41 jaar tussen de geboorte van het eerste en tweede kind.

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd tussen eerste en tweede kind ook:
Gemiddelde leeftijd eerste kind
Gemiddelde tijd zwanger worden
Gemiddeld aantal kinderen
Gemiddelde leeftijd oma worden