Wat is de gemiddelde leeftijd bij een scheiding?

In Nederland vinden elk jaar bijna 35.000 scheidingen plaats. De leeftijd waarop mensen gaan scheiden verschilt nog al. Zijn zijn er stelletjes die het na een jaartje al niet meer met elkaar uithouden, maar soms scheiden mensen na meer dan 20 jaar huwelijk. De gemiddelde leeftijd bij echtscheiding is 44 jaar. De gemiddelde leeftijd van mensen die scheiden loopt steeds verder op.

 

Wat is de gemiddelde leeftijd van een man bij een scheiding?

De gemiddelde leeftijd van een man bij een scheiding is hoger dan bij vrouwen. Mannen zijn gemiddeld 46 jaar oud als ze gaan scheiden. In 1991 was de gemiddelde leeftijd waarop een man ging scheiden nog maar 40 jaar oud.

Wat is de gemiddelde leeftijd van een vrouw bij een scheiding?

De gemiddelde leeftijd van een vrouw bij een scheiding is gemiddeld 42 jaar oud. In 1991 was de gemiddelde leeftijd waarop een vrouw ging scheiden 38 jaar.

Waarom loopt de gemiddelde leeftijd voor scheiden steeds verder op?

Het oplopen van de gemiddelde leeftijd bij een scheiding heeft vooral te maken met het feit dat mensen steeds ouder zijn als ze gaan trouwen. Zo nam het aantal huwelijk van mensen onder de 35 jaar de laatste jaren enorm af. Doordat mensen later gaan trouwen is ook de leeftijd waarop ze gaan scheiden steeds hoger.


Bekijk naast gemiddelde leeftijd scheiden ook
Gemiddeld aantal scheidingen
Gemiddelde leeftijd trouwen
Gemiddelde duur huwelijk
Gemiddeld aantal relaties