Wat is de gemiddelde leeftijd voor het krijgen van rimpels?

De meeste mensen vinden het niet leuk om rimpels te krijgen. Het krijgen van rimpels is namelijk een duidelijk teken dat je langzaam ouder aan het worden bent. Rimpels ontstaan echter vaak al vroeger dan je denkt. Namelijk vanaf je 21e heeft je huid al minder vermogen om vocht vast te houden waardoor je huid droger wordt. Rimpels ontstaan niet bij iedereen gelijk. Sommige mensen hebben al vanaf 20 jaar behoorlijk wat rimpels. Andere mensen krijgen pas de eerste rimpels op hun 40e. De gemiddelde leeftijd voor het krijgen van serieuze rimpels is 32 jaar.

Wie krijgen er eerder rimpels mannen of vrouwen?

Uit grondig onderzoek is gebleken dat mannen over het algemeen op een jongere gemiddelde leeftijd rimpels krijgen dan vrouwen. Tot hun 75e hebben mannen ook opvallend meer rimpels dan vrouwen. Gemiddeld bestaat het gezicht van een man op zijn 75e jaar voor 4,5% uit rimpels. Bij een vrouw is dat nog maar 3,6%. Na hun 75e gaat de ontwikkeling van rimpels bij vrouwen sneller.

Helpt anti rimpel creme?

De consumentenbond onderzocht onlangs 34 verschillende antirimpel cremes en kwam tot de conclusie dat anti rimpel cremes geen rimpels kunnen laten verdwijnen. Een creme kan wel het vochtgehalte van de huid verbeteren waardoor de huid er beter uit gaan zien. Bij alle van de 34 cremes ziet de huid er na 4 weken smeren beter uit. Opvallend was dat de goedkope cremes soms beter scoorden dan de hele dure cremes.

Wat kun je doen om rimpels te voorkomen?

Naast erfelijkheid is ook je levensstijl een belangrijke factor voor het krijgen van veel rimpels. Als je oud wilt worden met zo min mogelijk rimpels dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Hieronder volgen een aantal handige tips om rimpels zoveel mogelijk te voorkomen of uit te stellen.

- Vermijd zonlicht of gebruik goede zonnebrand
- Ga niet onder de zonnebank
- Niet roken
- Drink niet teveel alcohol
- Eet niet teveel suiker
- Draag een zonnebril

Bekijk naast gemiddelde leeftijd rimpels ook:
Gemiddelde leeftijd overgang
Gemiddelde leeftijd midlife crisis
Gemiddelde cupmaat
Gemiddelde lengte vrouw