Hoe oud wordt een pony gemiddeld?

Een pony is een paard met een schofthoogte van minder dan 1,48 meter. Het houden van paarden of pony's is in Nederland heel populair. Nederland staat dan ook op de 8e plek in de lijst met meest dichtbevolkte paardenlanden in de wereld. Naar schatting zijn er zo'n 300.000 paarden en pony's in Nederland. Mede door de goede gezondheidszorg voor pony's kunnen ze in Nederland behoorlijk oud worden. Afhankelijk van het ras kunnen pony's namelijk een gemiddelde leeftijd van ongeveer 25 tot 30 jaar bereiken.

Leven pony's langer of korter dan paarden?

Over het algemeen kunnen we stellen dat paarden en pony's even oud kunnen worden. Pony's zijn echter wel wat sterker en worden vaker ouder zonder dat ze gezondheidsklachten hebben.

Hoe oud was de oudste pony ooit?

Het is heel lastig vast te stellen wat de oudste pony ooit was. Er leven namelijk veel pony's op de wereld waar geen officiële geboortecertificaten van zijn vastgelegd. Daardoor zou het best kunnen dat er ergens een pony heel oud is geworden zonder dat we het weten. Toch zijn er in de loop der jaren heel veel verhalen verschenen van pony's die een uitzonderlijk hoge leeftijd hebben bereikt. Zo zou een shetland pony met de naam 'Suger Puff' in Engeland maar liefst 56 jaar oud zijn geworden.

Hoe zorg je dat je pony een hoge leeftijd bereikt?

Om er voor te zorgen dat je pony een hoge leeftijd bereikt kun je een aantal dingen doen:

- Zorg dat je pony altijd voldoende kan bewegen
- Zorg dat je pony geen overgewicht krijgt
- Zorg dat je pony regelmatig door de dierenarts wordt bekeken
- Zorg voor een goede en droge stal
- Zorg dat je pony nooit alleen in de wei staat (een pony is een gezelschapsdier)

Bekijk naast gemiddelde leeftijd pony ook:
Gemiddelde leeftijd geit
Gemiddelde leeftijd hond
Gemiddelde leeftijd konijn
Gemiddelde leeftijd kat