Hoe oud wordt een olifant gemiddeld?

Een olifant is het grootste landdier op de wereld. Er zijn twee soorten olifanten; de Afrikaanse olifant en de Aziatische olifant. De Afrikaanse olifant is groter dan de Aziatische olifant. De gemiddelde leeftijd die ze kunnen bereiken is ongeveer gelijk. Olifanten worden over het algemeen behoorlijk oud en leven veel langer dan de meeste andere dieren. Een olifant wordt namelijk gemiddeld 65 jaar oud. Dat is bijvoorbeeld 2,5 keer zo lang als een paard.

 

Hoe oud was de oudste olifant ter wereld?

Zover bekend was de oudste olifant ooit de Aziatische olifant Lin Wang. De olifant, die leefde in de dierentuin van Taipei, werd maar liefst 86 jaar oud. Lin Wang werd geboren in 1929 en stierf in 2015.

Worden olifanten in dierentuinen ouder dan in het wild?

Olifanten die in dierentuinen wonen worden over het algemeen een stuk ouder dan de olifanten die nog in het wild leven. Dit komt bijvoorbeeld doordat de olifanten in dierentuinen ook medische zorg krijgen van een dierenarts als ze ziek zijn. Maar ook wordt er nog altijd veel olifanten in het wild gedood door jagers en stropers. Hierdoor worden olifanten in het wild vaak niet ouder dan 55 of 60 jaar.


Bekijk naast gemiddelde leeftijd olifant ook:
Gemiddelde leeftijd paard
Gemiddelde leeftijd kat
Gemiddelde leeftijd koe
Gemiddelde leeftijd hond