Op welke leeftijd vinden we mensen het mooist?

Uit onderzoek van de Boston Universiteit blijkt dat we mensen met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar het mooist vinden. Voor het onderzoek gebruikten de onderzoekers een lijst met de 100 mooiste mensen van de wereld uit 'People's Magazine' en maakten een onderverdeling in leeftijd, huidskleur en kleur van de ogen. Op basis daarvan blijkt dus dat we mensen met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar het mooist vinden.

Daalt of stijgt de gemiddelde leeftijd van de mooiste mensen?

De onderzoekers hebben hetzelfde onderzoek ook uitgevoerd met een lijst van de mooiste mensen afkomstig uit 1990. Opvallend is dat de leeftijd waarop we mensen toen op hun mooist beoordeelden slechts 33 was. De gemiddelde leeftijd waarop mensen dus op hun mooist zijn is 5 jaar naar achteren verschoven.

Hoe kan dit?

Volgens de onderzoekers lukt het vooral vrouwen steeds beter om op een latere leeftijd mooi te zijn. Op de lijst met mooiste mensen staan bijvoorbeeld actrices als Sharon Stone en Michelle Pfieffer die beide 59! zijn. Door goed op jezelf te letten, door veel te sporten, gezond te eten en niet roken lukt het deze vrouwen blijkbaar om nog mooier te zijn dan 10 tot 15 jaar geleden.

Huidskleur

Het onderzoek toonde ook aan dat we mensen met een donkerder huidskleur ook steeds aantrekkelijker gaan vinden. In 1990 werd de lijst vooral gedomineerd (90%) door mensen met een lichte huidskleur. Terwijl nu meer dan 40% van de lijst bestaat uit mensen met een donkerder huidskleur.

Wie zijn de mooiste mensen?

Wie de mooiste mensen zijn is natuurlijk behoorlijk subjectief. Toch heeft 'The Gentlemans Journal' geprobeerd een lijst te maken met de mooiste vrouwen van de afgelopen eeuw. In willekeurige volgorde zijn dat:

Grace Kelly
Sophia Loren
Elizabeth Taylor
Brigitte Bardot
Rita Hayworth
Jayne Mansfield
Lauren Hutton
Cindy Crawford
Penelope Cruz
Natalie Portman

Bekijk naast gemiddelde leeftijd mooiste mensen ook:
Gemiddelde leeftijd eerste keer
Gemiddelde leeftijd uit huis
Gemiddelde samen wonen
Gemiddeld leeftijdsverschil relatie