Wat is de gemiddelde leeftijd dat jongeren mastrubatie doen?

Als een kind in de puberteit komt dan worden ook de seksuele gevoelens steeds prominenter. Dit resulteert er vaak in dat jongeren gaan mastruberen. Mastruberen wordt ook wel zelfbevrediging genoemd. De gemiddelde leeftijd waarop jongens gaan mastruberen is 13,5 jaar. Meisjes zijn over het algemeen iets later en beginnen gemiddeld op 14,5 jaar. 

Bekijk ook: gemiddelde leeftijd uit huis gaan

Gaan jongeren steeds eerder mastruberen?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat jongeren steeds eerder gaan experimenteren. Het gevolg hiervan is dat jongeren ook steeds jongeren worden als ze voor het eerst mastruberen. Zo'n 40 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd voor mastruberen ongeveer 1 jaar ouder.

Hoeveel jongeren mastruberen?

Van alle 12 tot 15-jarigen heeft ongeveer 50% wel eens aan zelfbevrediging gedaan. Van alle 15 tot 18- jarigen is dit meer dan 75%. Van de 18-jarige jongens geeft 92% aan te masturberen, van de meiden is dat 66%.

Gemiddeld aantal keer per week

Het is moeilijk te zeggen wat het gemiddeld aantal keer is dat jongeren per week mastruberen. Er zijn jongeren die zich meerdere keren per dag mastruberen. Anderen doen dit hooguit 10x per jaar. Daarnaast zijn jongeren vaak ook niet altijd eerlijk als ze meedoen aan een onderzoek over dit onderwerp. Onderzoekers denken dat jongeren gemiddeld 5x per week mastruberen.
 

Bekijk naast gemiddelde leeftijd mastrubatie ook:
Gemiddelde leeftijd tongzoenen
Gemiddelde penislengte
Gemiddelde zakgeld