Welke leeftijd bereikt een man gemiddeld?

Helaas voor mannen, maar vrouwen worden over het algemeen iets ouder. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De gemiddelde leeftijd die een Nederlandse man bedraagt is 79 jaar.

Kijk hier voor de gemiddelde leeftijd van een vrouw

 

 

Bereiken mannen een steeds hogere gemiddelde leeftijd?

De gemiddelde leeftijd waarop een man komt te overlijden groeit nog altijd. Voor 2030 verwacht Eurostat (het Europese CBS) dat de gemiddelde leeftijd weer wat toegenomen is. De gemiddelde Europese man zal in 2030 de leeftijd van 80 jaar bereiken. Vrouwen worden dan ouder dan 85 jaar gemiddeld.

Hoe oud was de oudste man ooit?

Voor zover officieel bekend was Christian Mortensen (Denemarken) de oudste man die ooit geleefd heeft. Hij is maarliefst 115 jaar en 252 dagen oud geworden. Hij leefde van 1882 tot 1998.

Kijk hier voor de oudste vrouw ooit?

Wie was de oudste man van Nederland ooit?

Jan Pieter Bos was de oudste Nederlandse man ooit. Hij is maarliefst 109 jaar en 61 dagen oud geworden. Hij leefde van 1889 tot 1998

Kijk hier voor de oudste Nederlandse vrouw ooit?

Wat is de gemiddelde leeftijd van een man in andere landen?

De levensverwachting van een Nederlandse man is met 79 jaar heel goed. Daarmee zijn we 1 van de koplopers in de Europese Unie. Bovenaan staat Zwitserland, waar de gemiddelde levensverwachting voor mannen ongeveer 80 jaar is. Ook mannen in Zweden, Italie en Cyprus worden ouder. Nederlandse mannen worden gemiddeld een half jaar ouder dan het Europese gemiddelde. De gemiddelde leeftijd van mannen in Litouwen is het laagst. Hier worden mannen gemiddeld slechts 66,4 jaar oud.

 

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd man
Gemiddelde leeftijd pensioen