Hoe oud wordt een kat gemiddeld?

Katten worden gemiddeld een stuk ouder dan honden. Katten worden gemiddeld tussen de 14 en 16 jaar oud. Raskatten worden overigens gemiddeld maar 10 tot 13 jaar oud.

 

 

Hoe oud was de oudste kat ooit in Nederland?

Dat katten een behoorlijke leeftijd kunnen bereiken blijkt wel uit het feit dat de oudste Nederlandse kat maarliefst 28 jaar oud is geworden. Met mensen jaren vergeleken is dit ongeveer 120 jaar. Er zijn misschien katten die ouder zijn geworden, maar veel katten worden niet officieel gedocumenteerd en daarom zijn dit geen officielle records. Alleen van raskatten wordt vaak de exacte geboortedatum vastgelegd. Omdat raskatten vaak minder oud worden dan gewone katten, kan het dus zijn dat er katten ouder zijn geworden dan het officielle Nederlandse record.

Hoe oud was de oudste kat ter wereld?

De langst verifieerbare levensduur van een kat is 34 jaar oud. De kat, genaamd Ma, woonde in Drewsteignton, Engeland. De dierenarts heeft Ma in laten slapen op 5 november 1957, zij was toen 34 jaar oud.

Wie worden gemiddeld ouder? Binnenkatten of buitenkatten?

De gemiddelde leeftijd van binnen- en buitenkatten is ongeveer gelijk. Binnenkatten worden weliswaar beschermd tegen auto-ongelukken en andere gevaren van het buiten zijn, maar vaak leiden binnenkatten in tegenstelling tot buitenkatten wel weer vaker aan zwaarlijvigheid en stress.

Wat is de gemiddelde leeftijd van katten in andere landen?

Omdat in Nederland een kat vaak echt als lid van het gezin wordt beschouwd genieten veel katten ook een goede gezondheidszorg. Veel katten worden in Nederland bij ziekte zelfs geopereerd of krijgen medicijnen. In veel andere landen gebeurt dit niet. De gemiddelde leeftijd van katten in andere landen is vaak dan ook veel lager als in Nederland.

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd van een kat ook:
Gemiddelde gewicht kat
Gemiddelde leeftijd hond
Gemiddelde leeftijd konijn
Gemiddelde leeftijd koe