Op welke gemiddelde leeftijd wordt een man kaal?

De meeste mannen moeten er niet aan denken: kaal worden! Maar toch moeten veel mannen er vroeg of laat aan geloven. Kaal worden kan soms snel gaan, maar is gelukkig echter vaak een langdurig proces. De gemiddelde leeftijd waarop de meeste mannen echt zichtbaar kaal beginnen te worden is tussen hun 35e en 40e jaar. Uiteraard is dit een gemiddelde. Er zijn ook mannen die al vanaf hun 20e echt kaal beginnen te worden. Andere mannen worden daarentegen pas op hun 50e voor het eerst kalig.

 

Worden alle mannen kaal?

Niet alle mannen worden kaal. Dit heeft onder andere te maken met je ras. Van alle blanke mensen krijgt zo'n 70 procent van de mannen te maken met een vorm van kaalheid of haaruitval, variërend van een een beetje kaal tot volledige kaalheid. Bij mensen met een donkere huidskleur is dit 30 procent en bij mensen uit Azië is dit slechts 10 procent.

Wat zijn de oorzaken van kaal worden?

Kaal worden kan diverse oorzaken hebben. Hieronder volgende de belangrijkste redenen.
- Erfelijkheid
- Slechte voeding
- Stress
- Ziekte
- Verkeerde hormoonhuishouding

Wat kun je doen tegen kaalheid?

Als je iets tegen kaalheid wilt ondernemen zul je eerst moeten vaststellen waarom je kaal begint te worden. Als stress de oorzaak is dan zul je andere stappen moeten nemen dan dat je kaalheid oorzaak is van erfelijkheid. Kortom zorg dat je er eerst achter komt wat de oorzaak is. Hieronder staan in ieder geval enkele stappen die je zou kunnen ondernemen om je haaruitval te beperken

- Draag zo weinig mogelijk een pet of muts
- Eet gezond
- Gebruik milde shampoo
- Vermijd stress 

Is een laserbehandeling een optie tegen kaalheid?

Veel mannen die kaal worden maken tegenwoordig gebruik van een laserbehandeling. Ook bekende Nederlanders zoals Gerard Joling en Dick Advocaat hebben hier gebruik van gemaakt. De methode is zeer effectief maar behoorlijk duur.

 

Bekijk naast gemiddelde leeftijd kaal ook:
Gemiddelde leeftijd grijs haar
Gemiddelde haargroei
Gemiddelde leeftijd midlife crisis
Gemiddelde prijs kapper