Wat is de gemiddelde leeftijd van een Golden Retriever?

Golden Retrievers behoren al heel lang tot de meest populaire hondenrassen van ons land. Golden Retrievers zijn speels en heel aardig voor kinderen. Vandaar dat veel gezinnen kiezen voor een Golden Retriever. In vergelijking tot andere hondenrassen kunnen Golden Retrievers redelijk oud worden. De gemiddelde leeftijd van een Golden Retriever is ongeveer 11 tot 13 jaar oud.

 

Hoe oud kunnen Golden Retrievers maximaal worden?

Er zijn enkele gevallen in Nederland bekend van Golden Retrievers die een leeftijd van 17 jaar hebben bereikt. Deze uitzonderingen komen helaas niet heel vaak voor. De meeste Golden Retrievers worden ongeveer 12 jaar oud. 

Wat is de gemiddelde grootte van een Golden Retriever?

Een Golden Retriever is een hond van behoorlijk formaat en kunnen dan ook behoorlijk zwaar worden. Een mannatje weegt gemiddeld 40 kilo en een vrouwtje gemiddeld 27 kilo. Als je Golden Retriever zwaarder is dan dit gewicht dan is het goed om veel met je hond te bewegen en op de voeding te letten. 

Wat is het gemiddelde gewicht van een Golden Retriever?

Zoals gezegd is een Golden Retriever een hond van behoorlijk formaat. Vrouwtjes zijn namelijk gemiddeld 51 cm groot en mannetjes 61 cm. Mensen die dus een Golden Retriever in het gezin willen opnemen moeten dat goed bedenken als ze een puppy gaan bekijken.

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd van een Golden Retriever ook:
Gemiddelde leeftijd Labrador
Gemiddelde leeftijd Jack Russel
Gemiddelde leeftijd Herdershond