Hoe oud wordt een ezel gemiddeld?

Een ezel is lid van de familie van de paard-achtigen en komt oorspronkelijk uit noord Afrika. Bijna 2.000 jaar geleden brachten de Romeinen de ezel naar Europa. Sinds die tijd is de ezel een zeer geliefd huisdier. In Nederland worden veel ezels gehouden als hobby en op kinderboerderijen. Als je een ezel goed verzorgd dan kunnen ze lang een hoge leeftijd bereiken. Over het algemeen wordt een ezel gemiddeld zo’n 20 tot 30 jaar oud. Dat is ongeveer net zo oud als een pony

 

Hoe oud was het oudste ezel ooit?

In Nederland is Sisi de oudste ezel ooit. Deze ezel uit Noord-Brabant overleed in 2011 op 46-jarige leeftijd in een ezelopvang. De oudste ezel ter wereld was Suzy. Deze ezel, die in Amerika leefde, werd volgens het Guinness book of records maar liefst 53 jaar oud en stierf vlak voor haar 54e verjaardag. Daarmee was het de oudste ezel ooit.

Hoe zorg je er voor dat een ezel oud wordt?

Net als bij alle andere dieren is de verzorging heel belangrijk. Hoe beter je een ezel verzorgt des te groter de kans dat een ezel heel oud kan worden. Hieronder staan een aantal tips die zorgen voor een hoge leeftijd bij een ezel:

- Zorg voor voldoende leefruimte
- Zet meerdere ezels bij elkaar
- Zorg voor beschutting
- Zet ezels s’nachts in een droge stal
- Zorg voor een schone vacht
- Reinig de hoeven regelmatig
- Zorg voor voldoende beweging

Bekijk naast gemiddelde leeftijd ezel ook:
Gemiddelde leeftijd paard
Gemiddelde leeftijd koe
Gemiddelde leeftijd hond
Gemiddelde leeftijd kat