Wat is de gemiddelde leeftijd van een chihuahua?

De chihuahua is een van de kleinste honden ter wereld en zijn pas vanaf het begin van de vorige eeuw vanuit Mexico naar Europa gekomen. De populariteit van de chihuahua is vooral enorm toegenomen toen society-ster Paris Hilton onafscheidelijk was van haar chihuahua in een reality programma. De chihuahua is echter vooral populair vanwege hun actieve, trouwe en slimme karakter. Maar natuurlijk ook vanwege hun geringe lengte. Chihuahua's worden in vergelijking met andere hondenrassen behoorlijk oud. De gemiddelde leeftijd van een chihuahua is ongeveer 12 tot 15 jaar oud. 

 

Hoe oud was de oudste chihuahua ooit?

Het record voor de oudste geregistreerde chihuahua ooit staat op naam van 'Megabyte'. Deze chihuahua stierf in 2014 op 20 jarige leeftijd in New York. Er zijn echter wel verhalen bekend van chihuahua's die 21 of zelfs 22 jaar oud zijn geworden. Maar omdat niet alle honden zijn geregistreerd blijft megabyte voorlopig nog even recordhouder.

Hoe oud worden chihuahua's ten opzichte van andere honden?

Zoals gezegd kunnen chihuahua's behoorlijk oud worden. Over het algemeen kun je zeggen dat kleine honden vaak een stuk ouder worden dan grote honden. Een labrador wordt bijvoorbeeld gemiddeld maar 11 tot 13 jaar oud en een Sint Bernard hond gemiddeld maar 10 tot 12 jaar. Koploper is de teckel. Die kan een gemiddelde leeftijd van 16 tot 18 jaar bereiken. 

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd van een chihuahua ook:
Gemiddelde leeftijd Golden Retriever
Gemiddelde leeftijd Jack Russel
Gemiddelde leeftijd herdershond 
Gemiddelde leeftijd kat