Wat is de gemiddelde leeftijd in België?

De gemiddelde leeftijd van een bevolking geeft aan hoe oud of hoe jong de bevolking in een land is. De gemiddelde leeftijd in Nederland is ongeveer 40 jaar. Gemiddeld worden mensen in België ongeveer 80 jaar oud.

 


Stijgt de gemiddelde leeftijd in België?

Net als veel andere westerse landen heeft ook België te maken met een sterke vergrijzing. Mensen worden steeds ouder en het aantal geboortes stabiliseert. Dit betekent dat de gemiddelde leeftijd van België steeds hoger wordt. De verwachting is dat over 10 jaar de gemiddelde leeftijd van België is gestegen tot zo'n 43 jaar.

Wie worden gemiddeld ouder, mannen of vrouwen?

Er is een verschil in de leeftijd die mannen en vrouwen gemiddeld bereiken. Vrouwen worden in België over het algemeen bijna 4 jaar ouder dan mannen

Geslacht – Gemiddelde leeftijd
Vrouw - 82,9 jaar
Man - 77,9 jaar

Hoe oud was de oudste vrouw van België?

De oudste Belgische vrouw ooit was Joanna Catharina Deroover-Turcksin. Zij werd maar liefst 112 jaar en 186 dagen oud. Zij overleed in 2002. Zij was tevens de oudste Belg ooit.

Hoe oud was de oudste man van België?

De oudste Belgische man ooit was Jan Machiel Reyskens. Hij werd 111 jaar, 241 dagen dagen oud. Ondanks dat hij het grootste gedeelte van zijn leven in Nederland woonde heeft hij altijd de Belgische nationaliteit gehouden.
 

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd België ook:
Gemiddelde leeftijdsverschil relatie
Gemiddeld aantal relaties
Gemiddelde IQ