Wat kost een liter water gemiddeld?

In Nederland zijn we behoorlijk verwend als het aankomt op het drinken van water. Nederland is namelijk één van de weinige landen ter wereld waar je gewoon uit de kraan kunt drinken. In andere landen moeten mensen hun drinkwater in de supermarkt kopen. Water uit de kraan is echter vele malen goedkoper dan uit de supermarkt. Een liter water uit de kraan kost in Nederland gemiddeld € 0,0015.

 

 

Wat kost een toiletbezoek gemiddeld?

Als je de wc doorspoelt verbruik je ongeveer 7 liter water. Dit kost omgerekend ongeveer 1 eurocent.
(7x 0,0015 = 1,05 cent)

Wat kost douchen gemiddeld?

Met douchen verbruik je ongeveer 10 liter water per minuut. Dus als je 10 minuten onder de douche staat dan verbruik je 100 liter water. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 0,15 (100x 0,0015)

Hoeveel water verbruikt een persoon per jaar?

Een liter water kost dus gemiddeld 0,0015 euro. Het lijkt misschien niet veel, maar als je dit afzet tegen de hoeveelheid water die 1 persoon elk jaar verbruikt, dan kan de rekening toch best oplopen. Een persoon verbruikt gemiddeld namelijk zo’n 120 liter water per dag! Denk daarbij niet alleen aan douchen, maar ook aan wassen, koffie zetten, koken, de vaatwasser, de wasmachine, toiletbezoek, handen wassen enz. Als je dus 120 liter per dag verbruikt dan kost dat ongeveer € 0,18 per dag. Per jaar betaal je per persoon dus meer dan 65 euro aan water!

 

Bekijk naast wat een liter water kost ook:'
Gemiddelde energieverbruik
Gemiddelde kamertemperatuur
Gemiddelde luchtvochtigheid
Gemiddelde douchetijd