Wat zijn de gemiddelde kosten voor een reisverzekering?

Op reis gaan kost vaak een hoop geld. Je hoopt dan ook niet dat er iets onverwachts gebeurd. Om je te dekken tegen onverwachte kosten kun je een reisverzekering afsluiten. Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen mogelijk schade voor of tijdens je reis. De kosten voor een reisverzekering kunnen echter enorm verschillen. Het loont dan ook zeker de moeite op de premies van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Als we kijken naar de gemiddelde kosten voor een reisverzekering maken we onderscheid tussen een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering.

 

 

Welke factoren bepalen de hoogte van de kosten voor een reisverzekering?

De kosten voor een reisverzekering worden door een aantal factoren bepaald:
- de duur van de reis
- het dekkingsgebied (Europa, wereld of Nederland)
- neem je een standaard of aanvullend pakket (bv inclusief annulering, wintersportdekking, extra bagage mee)

Gemiddelde kosten kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is vaak de beste optie als je in totaal korter dan 3 weken per jaar op vakantie gaat. Voor een kortlopende reisverzekering betaalt men gemiddeld €1,77 per persoon per dag.

Gemiddelde kosten doorlopende reisverzekering

Als je vaak op reis gaat (in totaal langer 3 weken per jaar) dan is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering te nemen. Je sluit dan 1x een reisverzekering af en bent altijd verzekerd als je op reis gaat. Voor een doorlopende reisverzekering wordt gemiddeld €4,76 per persoon per maand betaald, Op jaarbasis is dat zo'n 55 euro.

Hoeveel mensen gaan zonder reisverzekering op reis?

Uit onderzoek blijkt dat er toch nog heel veel mensen zonder reisverzekering op reis. Ongeveer 15% van de reizigers heeft geen reisverzekering. Dit is erg onverstandig omdat je de kosten dan zelf moet betalen als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis terecht komt. Ook blijkt dat 12% van de mensen die op wintersport gaan geen extra wintersportdekking hebben afgesloten.
 

Bekijk naast gemiddelde kosten reisverzekering ook:
Gemiddeld aantal vakantiedagen
Gemiddelde temperatuur
Gemiddeld salaris
Gemiddelde uitgaven vakantie