Wat zijn de gemiddelde kosten voor een kinderfeestje?

Iedereen met kinderen zal er aan moeten geloven; het kinderfeestje. Zodra kinderen op de basisschool zitten en vriendjes beginnen te krijgen dan willen ze voor hun verjaardag ook vriendjes uitnodigen voor hun verjaardagsfeestje. De kosten voor zo'n feestje kunnen behoorlijk oplopen. Ouders geven namelijk gemiddeld 110 euro uit aan het kinderfeestje van hun kind. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor de uitnodigingen, de taart, drinken en lekkers en eventuele entree voor een attractie. 

Maakt de leeftijd uit voor de kosten?

In principe is het zo dat hoe ouder een kind is, des te duurder het feestje. Zo kun je kleine kinderen vaak nog wel blij maken met wat spelletjes in de tuin. Oudere kinderen willen er graag op uit trekken. Dit brengt automatisch extra kosten met zich mee.

Wat zijn populaire dingen om te doen tijdens een kinderfeestje?

Vooral oudere kinderen willen voor hun kinderfeestje graag iets doen of naar iets toe. Hieronder volgen een paar populaire bestemmingen voor kinderfeestjes:
- Bioscoop
- Zwembad
- Pretpark
- (Overdekte) Speeltuin
- Dierentuin

Hoeveel kinderen gemiddeld op een kinderfeestje?

Als je de kosten voor een kinderfeestje niet te hoog wilt laten oplopen, dan is het verstandig om het aantal kinderen op het feestje te beperken. Er is geen officieel onderzoek gedaan naar het gemiddeld aantal kinderen op een kinderfeestje, maar uit verschillende enquêtes blijkt dat er gemiddeld tussen de 4 en 6 kinderen voor een feestje worden uitgenodigd.
 

Bekijk naast de gemiddelde kosten kinderfeestje ook:
Gemiddeld aantal kinderen klas
Gemiddelde score cito toets
Gemiddelde leeftijd uit huis
Gemiddeld aantal zwemlessen