Wat kost een borstvergroting gemiddeld?

Steeds meer vrouwen die onzeker zijn over hun borstomvang overwegen een borstvergroting. De gemiddelde kosten voor een borstvergroting kunnen echter sterk verschillen. Zo hangen de kosten bijvoorbeeld af van de kwaliteit van de implantaten, de garantie, de nazorg en waar je de borstvergroting laat uitvoeren. Over het algemeen kunnen we stellen dat een goede borstvergroting gemiddeld tussen de 3.500 en 5.000 kost.

 

Worden de kosten voor een borstvergroting vergoed door verzekering?

Over het algemeen valt een borstvergroting niet in het ziekenfonds en wordt dus niet vergoed door je ziektekostenverzekeraar. Slechts in uitzonderlijke gevallen zal dit het geval zijn. Wil jij weten of jij in aanmerking komt voor deze vergoeding is het verstandig om voordat je in gesprek gaat met de plastisch chirurg contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Kan je de kosten voor borstvergroting ook financieren?

Als je de kosten voor een borstvergroting niet in 1 keer kunt betalen dan zijn er ook klinieken die werken met een gespreide betaling. Je moet dan bijvoorbeeld een bepaalde periode elke maand een bedrag van 250 euro betalen om de kosten van de borstvergroting te dekken.

Hoeveel vrouwen laten een borstvergroting doen?

Naar schatting zijn er in Nederland per jaar ongeveer 3.000 vrouwen die een borstvergroting ondergaan. Dit aantal loopt overigens behoorlijk op. Zo waren dat 10 tot 15 jaar geleden slechts 1.000 per jaar. De meeste borstvergrotingen worden overigens gedaan in Amerika en China.  

Bekijk naast de gemiddelde kosten borstvergroting ook:
Gemiddelde gewicht vrouw
Gemiddelde lengte vrouw
Gemiddeld vetpercentage
Gemiddelde kosten neuscorrectie