Wat is de gemiddelde huur voor een studentenkamer?

Als je gaat studeren dan wil je natuurlijk graag een kamer voor jezelf. Het vinden van een studentenkamer kan echter best moeilijk zijn. De gemiddelde huur voor een studentenkamer is in de meeste studentensteden namelijk behoorlijk hoog. De gemiddelde huur voor een studentenkamer was vorig jaar 415 euro. De gemiddelde huur per vierkante meter in Nederland voor een studentenkamer is bijna 20 euro. Er is echter een groot verschil per stad.

 

 

Stijgt of daalt de gemiddelde huur van een studentenkamer?

De gemiddelde huur voor studentenkamers is de laatste jaren behoorlijk gestegen. De reden hiervoor is dat er in veel steden een tekort is aan studentenkamers. Er gaan namelijk steeds meer jongeren studeren. Daarnaast gaan studenten ook vaker en eerder uit huis om op kamers te gaan.

Gemiddelde huur per studentenstad

De gemiddelde huur voor een studentenkamer is in Amsterdam het hoogst. Er is enorm veel vraag naar kamers in Amsterdam en dat zorgt er voor dat de huur erg hoog is. Zo is de huur voor een kamer in Amsterdam gemiddeld 225 euro per maand hoger dan in Tilburg. 


Stad Gemiddelde
huurprijs 
Amsterdam   531 euro
Den Haag  475 euro
Rotterdam  458 euro
Utrecht  453 euro
Groningen  400 euro
Maastricht  375 euro
Nijmegen  369 euro
Eindhoven  369 euro
Tilburg  308 euro


Hoe zorg je voor dat je een kamer kunt vinden

Op internet zijn diverse websites te vinden waar continu nieuwe kamers worden aangeboden. Deze sites kosten echter wel vaak geld. Als je geen geld wilt uitgeven kun je bijvoorbeeld ook op marktplaats kijken. Ook helpt het om via Social Media aan te geven dat je op zoek bent naar een kamer.
 

Bekijk naast de gemiddelde huur studentenkamer ook:
Gemiddelde stagevergoeding
Gemiddelde startsalaris HBO
Gemiddelde startsalaris WO
Gemiddelde salaris