Wat is de gemiddelde hoogte van een eettafel?

Als je een nieuwe eettafel gaat kopen dan moet deze natuurlijk wel bij de stoelen passen. In Nederlands hebben alle doorsnee eettafels ongeveer dezelfde hoogte. De hoogte van een eettafel varieert van 75 tot 80 cm. De gemiddelde hoogte is op dit moment 78,5 cm. Dit is gemeten vanaf de grond tot de bovenkant van het blad.

 


Wat is de gemiddelde hoogte van een stoel?

Als je op zoek bent naar een nieuwe eettafel dan is het belangrijk dat ze goed passen bij de stoelen. Als je stoelen in verhouding namelijk hoog zijn en je eettafel relatief klein, dan bestaat de kans dat een lang iemand met zijn benen tegen de tafel zit. Daarom is het ook goed om de gemiddelde hoogte van een stoel te weten. In Nederland ligt deze gemiddelde hoogte op ongeveer 45 cm.

Worden eettafels gemiddeld steeds hoger of lager?

De mens wordt over het algemeen gezien steeds langer. Dit betekent ook dat de hoogte van eettafels daar op wordt aangepast. De eettafels die 100 jaar geleden werden gemaakt zijn ongeveer 5 cm minder hoog dan de tafels die je tegenwoordig kunt kopen. Voor mensen die langer zijn dan 1.90 m is het aan te raden om een eettafel met een hoogte van 80 cm te kopen.

Wat als mensen die aan de tafel zitten niet even lang zijn?

Als bijvoorbeeld een lange man en een kleinere vrouw gebruik maken van dezelfde eettafel, dan is het verstandig om toch een hogere tafel te kopen. Dit voorkomt dat de lange man met een kromme rug aan de tafel zit. Om er voor te zorgen dat de kleinere vrouw ook goed zit, zou je bijvoorbeeld dopjes van 5 cm, onder de stoel kunnen doen. Hierdoor zit je hoger en kun je ook nog steeds lekker aan de eettafel zitten.


Bekijk naast gemiddelde hoogte eettafel ook:
Gemiddelde hoogte plafond
Gemiddelde hoogte werkblad keuken
Gemiddelde hypotheek